SL
EN DE IT

20. obletnica čistilne akcije Očistimo Kranj

Kranj, 12. marec 2021 – Čistilna akcija Očistimo Kranj, ki jo v sodelovanju z Mestno občino Kranj organizira Zveza tabornikov občine Kranj, letos praznuje častitljivih 20 let.

 

Kranjski taborniki si tako že dve desetletji prizadevajo, da Kranjčanke in Kranjčani živimo v čistem okolju. Vsak izmed nas lahko na dnevni bazi prispeva k čistejšemu okolju z manj odpadkov. Pomagajmo tabornikom, da Kranj res ne bo več »usran«.

 

Izvedba letošnje čistilne akcije bo vezana na preventivne ukrepe proti širjenju COVID-19. V kolikor bodo ti to dovoljevali, bo čistilna akcija potekala v soboto, 27. marca, v dopoldanskem času. Namen akcije je, da se na celotnem območju mestne občine očisti drobna nesnaga. Vsem udeležencem čistilne akcije bo za lažjo orientacijo v pomoč zemljevid najbolj kritičnih točk.

 

Ne skrbite, če ste zamudili prijavo skupin. Čistilni akciji se še vedno lahko pridružite na dan dogodka. Prijave bodo možne na Glavnem trgu. Kot vsako leto bodo taborniki tudi letos poskrbeli, da boste vsi prijavljeni udeleženci prejeli rokavice, vreče za smeti, malico in priložnostno kosilo. Poskrbeli bodo tudi za odvoz pobranih odpadkov. 

 

Kdaj?

  • Sobota, 27. marca 2021, v dopoldanskem času (* v kolikor bodo to dovoljevali ukrepi proti širjenju COVID-19)
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo