SL
EN DE IT

5 kolesarskih predlogov za odkrivanje Kranja in okolice

Za raziskovanje Kranja in njegove okolice ne potrebujete avtomobila. Vabimo vas, da mesto in njegovo podeželje ter okolico spoznate na naravi prijaznejši način, s kolesom. Pristen stik z naravo, opazovanje okolice in nešteto možnosti za postanke ter oglede znamenitosti predstavljajo prav posebno doživetje kraja. Pripravili smo vam 5 namigov kje začeti.

 

Pot do Preddvora ob reki Kokri in mimo posestva Brdo

Raziskovanje Kranja in okolice s kolesom: Pot do Preddvora ob reki Kokri in mimo posestva Brdo

Prijetna in razgibana kolesarka pot vodi po stranskih neprometnih kolovoznih poteh in vam tako omogoča sproščeno uživanje v naravnih lepotah ob poti. Peljali se boste po učni poti ob reki Kokri, mimo posestva Brdo in vse do Preddvora. Izlet je idealen za vroče poletne dni, saj reka Kokra in jezero Črnava v Preddvoru ponujata odlično ohladitev.

 

Do Jezerskega in nazaj

Raziskovanje Kranja in okolice s kolesom: Jezersko

Jezersko – biser, ki mu poseben čar dajejo edinstvena lokacija gorske doline, gostoljubje, lokalna hrana in neokrnjena narava. Zato obisk Jezerskega nujno umestite v vaš potovalni načrt. Verjemite, ne bo vam žal. Najbolj aktivni se iz Kranja do Jezerskega lahko podate tudi s kolesom. Pot poteka po glavnih cestah, zato vam svetujemo, da se na izlet odpravite med tednom, ko so ceste manj prometne.

 

Kranj – Hrastje – Voklo – Voglje – Vodice – Kranj

Raziskovanje Kranja in okolice s kolesom: Kranj – Hrastje – Voklo – Voglje – Vodice – Kranj

Ravninska in neprometna kolesarska pot, ki je primerna tudi za otroke! Večji del poti namreč poteka po makadamskih in gozdnih poteh, le skozi vasi Voklo in Voglje nas krajši del pelje po cesti, ki pa ni prometna. Z nekaj sreče boste v poznih popoldanskih urah lahko ugledali številne gozdne živali!

 

Kolesarska povezava pod Storžičem št. 10

Raziskovanje Kranja in okolice s kolesom: Storžič za rekreativne kolesarje

Pot je namenjena rekreacijskemu kolesarjenju in nudi čudovit razgled na Kamniško-Savinjske Alpe. Je razgibana pot mimo vasi, travnikov, polj, skozi gozdove ter vrsto znamenitosti. Povezava je dobro označena.

 

Kolesarska povezava pod Storžičem št. 11

Raziskovanje Kranja in okolice s kolesom: Storžič

Na poti se vam ponuja kar nekaj zanimivih postankov. Na Polici se lahko ustavite na Poličarjevi kmetiji s 500 letno tradicijo. V vasi Spodnje Duplje si lahko ogledate Dupljansko graščino, ki je bila skromno podeželsko plemiško bivališče. V graščini je tudi galerija in muzej. V bližini se nahaja tudi Vogvarjeva hiša, stara preko 200 let. V njej je ohranjena črna kuhinja in muzej. V Žiganji vasi, ob cerkvi sv. Urha, pa si lahko odpočijete v senci 500 let stare lipe. Povezava je dobro označena.

 

Želite prebirati še več takšnih vsebin? Naročite se na naše e-novice!
 
Da, želim prejemati e-novice. Pravno obvestilo najdete tukaj.
 
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo