SL
EN DE IT

5 stvari, ki jih ne smete zamuditi v starem Kranju

Sončni in toplejši dnevi prebujajo tudi letošnje dogajanje v starem Kranju. Od dogajanja na Letnem gledališču Khislstein, do zanimivih razstav in festivalov v Layerjevi hiši. Staro mestno jedro bo zaživelo v okviru različnih prireditev.

Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji odlične kulinarike, ki jo na glavnem trgu ponuja Kranska Kuhna. Postojte za trenutek in začutite pravo poletje v Kranju na Maistrovem trgu, v odličnem ambientu Kavarne in bara Kavka ... Pomudite se v starem Kranju in ga spoznajte z drugačnimi očmi! 

 

1. Prireditve na Letnem gledališču Khislstein

Letno gledališče Khislstein se v objemu srednjeveške arhitekture gradu Khislstein ponuja kot eno osrednjih poletnih prizorišč v Kranju. To poletje bodo gledališče zapolnili prelestni vokali treh div Darje Švajger, Nuše Derenda in Alenke Godec z Big band RTV Slovenija, v goste prihajata popularna hrvaška glasbenika Gibonni in Oliver Dragojevič, dva prijetna koncertna večera pa pripravlja tudi Glasbena šola Kranj.

 

2. Razstava Banksy, Thank You For The Flowers v Layerjevi hiši


V Layerjevi hiši, kulturnem in družabnem središču Kranja, ujemite izjemno in še nikoli videno razstavo del najbolj znanega svetovnega grafitarja Banksyja. Ob razstavi urbano središče na Tomšičevi ulici ponuja še bogat ustvarjalni in glasbeni program ter se tako izpostavlja kot eno od prizorišč med Ljubljano in Bledom, ki ga je to poletje preprosto treba obiskati. Bodite pozorni na njihov likovno-glasbeni festival Pleska, ulični festival ustvarjalnosti Živa ulica in festival neodvisnega filma FilmMixer.
 

3. Poletje na Maistrovem trgu


Ko večerna sapica z Alp zavije med mestne ulice, je čas za prijeten klepet in pogovor o dogodivščinah dne, ki se izteka. Kaj je lepšega od srkanja slovenskega vina in nazdravljanja z lokalnimi mikro pivovarji med vrvežom trga, ki je svoje mesto našel med starim mestnim jedrom in centralnim središčem pred mestno knjižnico. Kavarna in bar Kavka na Maistrovem trgu vas pozdravi s prijazno postrežo, gostoljubno atmosfero in živo glasbo vsak četrtek. V gostilni Kot ob njej pa se posladkajte s pravimi in po starem receptu pripravljenimi kranjskimi štruklji.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo