SL
EN DE IT

6 decembrskih radosti za otroke

Decembrsko dogajanje v Kranju piše pravljice samo po sebi. Nežna glasba, praznični ambient in dobri možje in še marsikaj drugega bo poskrbelo za čarobne trenutke, ki trajajo v srcih otrok. 

 

1. Praznične luči

3. 12. ob 17. uri

 

Ko bomo na kranjski občinski praznik, v soboto, 3. decembra, skupaj osvetlili mesto, nas bo Kranj nagovorill s Prešernovimi verzi. Prižig luči bo pospremil koncert Bassless, ki brez instrumentov, samo s svojimi glasom, usti in telesom ustvarja pravo glasbeno iluzijo. Glasba, smeh in otroški program bodo na trgu pred Prešernovim gledališčem vsak dan spremljali praznično vasico.

 

V ponedeljek, 12. decembra, ob 17. uri otroke zabava Pika nogavička, teden kasneje, 19. decembra, ob 17. uri pa Mojca in Kaličopko.

 

2. Osvetljeno mesto

torki, 6., 13. in 20. december, ob 17. uri

 

Organizirano večerno vodenje po starem Kranju z laternami v družbi Krančka
Kranček v eni roki nosi laterno, drugo pa ima prosto, da vam ob snidenju vedno prijazno pomaha. Otroke rad popelje po mestu in jim odkriva lepe zgodbe hiš in kranjsko zgodovino. Na organiziranem vodenem ogledu mesta z izkušenim vodnikom bodo naši radovedneži v pravljičnem večernem mraku na poučen in prijazen način spoznavali pripovedke in legende starih mestnih ulic. Vsak otrok bo prejel laterno za osvetlitev poti.

 

Zbirno mesto: pred Kranjsko hišo na Glavnem trgu
Čas vodenja: 1 ura
Priporočljiva starost otrok: od 2 do 10 let
Cena: 1 € za otroke; 4 € za odrasle
Cena vključuje: vodenje izkušenega vodnika, spremljavo škrata Krančka
Maksimalno število oseb: 30
Obvezna prijava in rezervacija dan prej: info@visitkranj.com
Informacije: 04 2380 450

 

3. Čudež v pravljičnem gozdu

12. 12. - 31. 12.

 

Čarobni vodnjak na kranjskem Glavnem trgu se bo decembra spremenil v novoletno smrečico! Okoli njega pa bodo zrasle še druge smrečice; visoke, nizke, košate in sramežjive. V gozdu otroke čaka hišica dedka Mraza in nabiralnik novoletnih želja. V domišljijo se odpeljite z Božičkovimi sanmi in ujemite priložnost za družinsko fotografijo!

 

4. Dobri možje

 5. in 29. 12.

 

Prvi dobri mož sv. Miklavž nas obišče prvi decembrski ponedeljek (5. 12.). Pridni otroci se veselijo angelčkov, poredni se bojijo parkljev. Vsi pa bodo uživali ob sprevodu in vrvežu ob njegovem prihodu. V Kranju se na svoji poti okoli sveta ustavlja tudi Dedek Mraz. Ne zamudite ga v četrtek, 29. decembra, ob 17. uri.

 

5. Drsališče na Slovenskem trgu

Drsališče vabi vsak dan med 15. in 21. uro, med vikendi, prazniki in počitnicami pa med 9. in 21. uro (izposoja drsalk je možna do 20. ure). Spremljale ga bodo še montažne hišice, kjer si bo moč izposoditi drsalke ter se okrepčati s toplimi napitki.

 

6. Zimske pravljice na Posestvu Brdu pri Kranju

17. in 18. 12.

 

Tudi letos vas Posestvo Brdo vabi v čarobni svet pravljic. Brdo bo zablestelo v prazničnem vzdušju 17. in 18. decembra 2016 med 15. in 20. uro. Letošnji program bo še zanimivejši, kot doslej: v hiškah po Parku Brdo bo potekalo pripovedovanje novih brdskih pravljic, zopet boste lahko uživali v ognjenih šovih, v otroških predstavah in v impozantnem klesanju ledenih skulptur. Za otroke bodo organizirane delavnice, pravljice pa bodo imele tudi dobrodelno noto. Razvajali se boste ob kulinaričnih mojstrovinah brdskih kuharjev, ki bodo meni pripravili posebej za ta dan.

 

Cena vstopnice za odrasle 6 €, za otroke pa je vstop brezplačen. 

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE