SL
EN DE IT

Aktivnosti Zavoda za turizem in kulturo Kranj v smeri ponovnega zagona turizma

V 65 dneh, kolikor je bila v Sloveniji razglašena epidemija, je vrsta ukrepov za njeno zajezitev močno vplivala na turizem. Turistična panoga je bila v času epidemije in bo še nekaj časa po njenem koncu prav gotovo ena izmed najbolj prizadetih tako v Sloveniji kot v svetu.

 

Strokovnjaki napovedujejo, da bo okrevanje v Sloveniji v panogi turizma po koncu krize trajalo 18-24 mesecev.

 

Zato smo na Zavodu za turizem in kulturo Kranj (ZTKK), skupaj z Mestno občino Kranj, že v času epidemije začeli izvajati aktivnosti, s katerimi želimo pomagati k čim hitrejšemu zagonu turistične panoge po koncu epidemije.

 

  • Spremenjena komunikacija in močna promocija destinacije in njene celostne ponudbe:

V času karantene smo na digitalnih kanalih VisitKranj objavljali aktualne novosti za splošno in strokovno javnost ter promocijo destinacije pod oznako #ostani doma-#potuj jutri.


Kranj se pridružuje vseslovenski motivacijski kampanji Zdaj je čas – Moja Slovenija, ki jo vodi Slovenska turistična organizacija (STO) in katere namen je prebivalce naše dežele vabiti h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji ter odkrivanju njenih lepot in doživetij. V okviru promocijske kampanje lahko postanete ambasador destinacije Kranj, STO pa vabi tudi vse turistične deležnike, da se vključijo v kampanjo v želji, da bi slovenske goste nagovarjali enotno, združeno, s krovnim sloganom in skupno podobo.

 

V ZTKK destinacijo Kranj oglašujemo tudi na tujih trgih. V namen boljše promocije aktivno sodelujemo z različnimi združenji kot je Združenje zgodovinskih mest Slovenije in Slovenia Outdoor ter se vključujemo na različne spletne promocijske platforme in aplikacije. 

Strokovne smernice za turizem po epidemiji koronavirusa so varne in zaupanja vredne destinacije, ki so s turizmom še nenasičene, so trajnostno naravnane in imajo butično ponudbo tako mestnih doživetij kot možnosti za aktivnosti v naravi. Verjamemo, da ima destinacija Kranj prav to! Napeli bomo vse naše sile, da že v letošnjem letu v Kranj privabimo čim več domačih in tujih gostov.  

  • Povezovanje med občinami in ponudniki turističnih storitev

Iščemo poti kako po krizi še bolje povezati ponudnike turističnih storitev v destinaciji in v naši bližanji okolici. V ta namen se želimo še tesneje povezati z vami-turističnimi deležniki v destinaciji. Navezujemo tudi stike in sodelovanja z okoliškimi občinami. S širšo in bolj celostno ponudbo, sodelovanjem in sopromocijo želimo privabiti v destinacijo čim več gostov.

 


ZTKK vabi vse turistične deležnike v destinaciji in okolici k medsebojnemu povezovanju in sodelovanju, k PRIPRAVI SKUPNIH PRODAJNIH PAKETOV, ki bi vključevali namestitev, kulinarično ponudbo, doživetje ter ostalo turistično ponudbo, pri čemer se ZTKK zaveže h koordinaciji in promociji. Prav tako PONUJAMO MOŽNOST BREZPLAČNIH VODENJ za vse goste, ki v destinaciji nočijo, kar je lahko dodatna ponudba v paketih.

Navodila za sestavo paketov tukaj.

 

Za vse dodatne informacije in za oddajo paketov se obrnite na Karmen Zupan (karmen.zupan@visitkranj.si, 040469834) ali Kristino Sever (kristina.sever@visitkranj.si, 030 612 891).


 

  • Vstop destinacije v Zeleno shemo Slovenije: 

Kranj se v letošnjem letu vključuje v Konzorcij Slovenia Green, v okviru katerega deluje posebna spletna stran, namenjena dodatni promociji slovenskih zelenih destinacij, ponudnikov, parkov in atrakcij. V okviru Zelene sheme so v pripravi akcijski načrt, opredelitev lokalnega značaja destinacije in priporočila ponudnikom v zeleni destinaciji. Turistične deležnike vabimo, da se vključite v Zeleno shemo ali vsaj aktivno sodelujete z nami v procesu in izpolnite anketo.

 

  • Kulturna ponudba in dogodki: 

Zavod za turizem in kulturo Kranj ima redne stike z organizatorji prireditev v destinaciji, med seboj izmenjujemo informacije, ideje, se programsko in časovno usklajujemo. V pripravi so različni destinacijski dogodki.

V primeru, da bodo sproščeni ukrepi glede javnih prireditev, smo na Zavodu pripravljeni in bomo tako domačinom kot turistom ponudili bogat nabor prireditev v lastni ponudbi kot tudi široko in pestro ponudbo prireditev ostalih organizatorjev dogodkov v Kranju.

Izdali bomo turistični časopis oziroma vodnik, namenjen domačim in tujim turistom, v kateri bomo izpostavili vso lokalno ponudbo: tako gostinsko, kot trgovsko ter vse bistvene znamenitosti in doživetja, ki bodo na voljo obiskovalcem v posamezni sezoni letošnjega leta. Načrtujemo 3 številke: poletje, jesen in zima.

 

V sodelovanju z agencijo Nea culpa kot novost pripravljamo novo, butično in interaktivno vodenje po Kranju na temo Franceta Prešerna, namenjeno manjšim skupinam. Vodenje z naslovom Cifra al mož bo na voljo že letošnje poletje.

Sodelavci Zavoda za turizem in kulturo Kranje smo vam za vsa vprašanja in pobude na voljo preko e-pošte info@visitkranj.si in preko telefonske številke 04 23 80 450.

Zavedamo se, da trenutna kriza v turistični panogi povzroča ogromno izzivov, ponuja pa tudi veliko možnosti za povezovanje in sodelovanje. Vabimo vas, da združimo moči in skupaj poizkušamo premagati krizo.

 

- Direktor Zavoda za turizem in kulturo Kranj
Mag. Tomaž Štefe, MBA

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo