SL
EN DE IT

Alpski mik. Mestni šik.

To je zgodba o Kranju, mestu na skali. V prestolnici Gorenjske se sodobno meša s tradicijo in urbano z alpskim zrakom na podeželju. Kranj se razgleduje na Triglav, Stol in Grintavec, najvišje vrhove vseh treh alpskih verig Slovenije.

Pridite na mestni vikend z alpskim mikom ali na alpske počitnice z mestnim šikom.

 

KR mestni vikend v Kranju

Podnevi zeleni razgledi do Alp, zvečer pa Prešerno poletje na ulicah in v Letnem gledališču Khislstein. V Kranju je kot v velikem alpskem amfiteatru, ki ga obdajajo gore in kjer dobro zveni vse, od jazza do bluesa, od slovenskih popevk do rocka, od muzikalov do klasične glasbe. V paketu presenečenj ob rezervaciji nočitve v Kranju sta brezplačno vodenje po očarljivem mestnem jedru in ogled rovov pod starim Kranjem. Vikend v Kranju je v vsakem primeru poln doživetij, koncertov in dogodkov.

 

 

Levo: Eva, Rok in mala Zala so alpski mik in mestni šik vzeli zares. Na sprehod po mestu so vzeli Miloša in Berto, kozlička in kozico s kmetije Vogar iz Babnega vrta pri Kranju. Ker je bil petek, so na mestni tržnici napolnili košaro. Desno: preverite program Prešernega poletja. Grafiti dajo mestu poseben ton. Andrej in Gregor iz swing skupine Bend Over sta povabila Evo na spontani koncert.

V Kranju damo kr bombone za bone. Ob rezervaciji nočitve s turističnim bonom izkoristite številna presenečenja in ugodnosti.   

 

KR alpske počitnice v Kranju

Kranj je poleti in pozimi alpsko mesto. Naši zvezdi Andrej in Marija Štremfelj, prvi par v zgodovini, ki je skupaj osvojil Mt. Everest, sta vedno z eno nogo v mestu in z drugo v naravi. Mestno jedro od zelenih lepot loči le most, pod katerim žubori reka Kokra v drugem najvišjem mestnem kanjonu v Evropi. Na alpskih počitnicah z mestnim šikom ste čez dan na pohodniških in kolesarskih avanturah, zvečer pa uživate v dogajanju in koncertih Prešernega poletja. Na dvatisočake vas lahko vodita Marija in Andrej. Domačini bližnje lepote Kranja vse do posestva Brdo odkrivamo KRsKOLESOM. Vstopnica v Park Brdo in izposoja kolesa sta ob rezervaciji vaše nočitve v Kranju to poletje brezplačni.

 

 

Levo: Eva, učiteljica glasbe, se kr v gojzarjih sprehodi čez mesto. Gore so v Kranju blizu pogledu in nogam. Desno: Marija in Andrej Štremfelj, svetovno priznana alpinista in priljubljena gorska vodnika, včasih o novih plezalnih smereh razmišljata kr sredi mesta.

 

KR Prešernovo mesto in Prešerno poletje

Še nekdo je s Kranjčani vsak dan. France Prešeren, velikan med evropskimi pesniki. Avtor besedila slovenske himne, ki opeva prijateljstvo med narodi. Odvetnik in poet. Razpet v dvojnosti, ki je kompletno kranjska. Vabimo vas na usodno doživetje Cifra al´ mož. Skupaj bomo metali kovanec in uživali v igri nasprotij.

 

 

V Kranju je KR scena

Vsak petek si rečemo KR petek je in vse Kranjčane zbobnamo na Glavni trg. Že na daleč diši od stojnic z ulično hrano, dobrotami in kulinaričnimi izdelki. V mesto se pripelje še nostalgičen TAM tovornjak Franca pa Jožefa, iz katerega Marko Arvaj spretno streže ta prave kranjske klobase, in dan je popoln za začetek vikenda.

 

 

Dobrodošli v Kranju, da skupaj z nami začutite alpski mik in mestni šik.

 

Logo