SL
EN DE IT

Aprilskih 5

12. 04. 2022

Iščete ideje kako si popestriti april? Preberite si naših 5 predlogov!

 

Posedite na sončni terasi priljubljenega kranjskega lokala in si za piko na i privoščite privoščite okusen burger, pico ali tortico. Podarite si šopek rož in v pomladne barve odenite svoje stanovanje. Skočite na sosednji hribček in si na poti oglejte čudovite lesene skulpture, ki so jih »zakrivili« kranjski taborniki.

 

Vsi, ki praznujete velikonočne praznike ali vas zanimajo ljudski običaji, pa se ustavite na Kokrici in si oglejte velikonočne igre s pirhi.

 

 

Hrana: Black Swan burger

moški drži ugriznjen hamburger v roki

Ulična prehrana že lep čas ni več sinonim za drugorazredne jedi, kar dokazuje tudi ekipa Black Swan burgerja! V dveh tovornjačkih pred kavarno Rona namreč ustvarjajo sočne burgerje in izvrstne napoli pice. Na meniju boste lahko izbrali med sedmimi različnimi okusi burgerjev in šestimi različnimi picami. Postrežejo vam tudi z različnimi solatami, zavitki in otroškim menijem. Naročeno lahko v miru pojeste na sončni terasi Rone ali v udobju domačega kavča.

 

 

Pijača: Rona Caffe

Poleg okusnih burgerjev in pic, ki jih strežejo pri sosedih, si na terasi privoščite izvrstne koktajle, kave, limonade in še marsikaj. Za piko na i pa se posladkajte še z naravnimi in domačimi sladoledi ter slaščicami Heaven Gelato & Sweets. Sami ali v družbi najdražjih, Rona Caffe je brez dvoma obvezna postojanka.

 

 

Nakup: Art cvetličarna

šopek pisanih rož v vazi na leseni mizi

Naj pomlad zaživi tudi v vašem stanovanju! Art cvetličarna vaš dom ali delovno mesto popestri s cvetjem in izvrinimi dekoracijami. So pravi naslov za nakup svežega cvetja, lončnic, poročne in žalne floristike ter aranžiranje daril. Po predhodnem dogovoru vam naročeno dostavijo tudi na dom!

 

 

Izlet: Sveti Jošt nad Kranjem

moški sedi na leseni klopci na Sv. Joštu s panoramo hribovja

Jošt je nadvse priljubljen »hribček« tako med lokalci kot tudi med pohodniki iz drugih koncev Slovenije. K njegovi priljubljenosti zagotovo pripomore to, da združuje rekreacijo, pobeg v naravo, čudovit razgled in odlično hrano. Na Domu na Joštu vedno stremijo k iskanju harmonije okusov in želijo pripravljati le najboljše. Na Sodarjevi poti boste od 22. aprila dalje lahko poleg krokodila in orla srečali tudi leseno skulpturo čebele kranjske sivke. Do septembra se bosta druščini pridružila še kozorog in polž. Pobudniki projekta so bili kranjski taborniki, skulpture pa je oblikoval Miha Knific.

 

 

Dogodek: Sekanje pirhov na Kokrici

najrazličnejši pripomočki za barvanje pirhov

Turistično društvo Kokrica bo poskrbelo, da bomo tudi letos obujali stare ljudske običaje povezane z velikonočnimi prazniki. Na velikonočni ponedeljek, 18. aprila, bo od 9.00 do 21. ure pred trgovino Mercator na Kokrici potekalo tekmovanje v različnih »disciplinah«. Svoje spretnosti boste tako lahko preizkusili v sekanju pirhov, zbijanju pirhov s krivo palico, otroci pa v sekanju pirhov, valicanju po perivniku, valicanju po grabljah in risanju pirhov.

 

Foto: Jošt Gantar, Rona Caffe

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo