SL
EN DE IT

Avgustovskih 5

Ne veste kako bi si zapolnili avgustovske dni? Preberite si 5 predlogov kje jesti, kam na pijačo, kje nakupovati, kam na izlet in katerega dogodka nikakor ne smete zamuditi.

 

Hrana: Pr’ Matičku

V prijetnem ambientu gostilne Pr’ Matičku, ki nas s svojim dekorjem popelje nazaj v čas naših dedkov in babic, si privoščite specialitete, ki se na meniju znajdejo redkeje. Od polhov, medvedov, jelenov, gamsov, do bolj konvencionalnih sladkovodnih in morskih rib, Pr’ Matičku se vedno potrudijo, da gostje sestavine spoznajo in okušajo na povsem drugačen način. Naj se vam čas za trenutek ustavi za gurmanske užitke iz Matičkove zakladnice.

 

 

Pijača: Kavarna Layer

Layerjeva hiša na Tomšičevi ulici v centru Kranja se iskri od ustvarjalne in sveže energije. In prav takšno je tudi vzdušje v njihovi kavarni. Različne delavnice, pogovori, koncerti in razstave popestrijo dopoldansko kavo ali večerno pijačo s prijatelji. V prvem nadstropju se po novem nahaja Mestni mačjak in štirje simpatični mačji kosmatinci, ki bodo veseli vašega obiska.

 

 

Nakup: RAKOVC Min

RAKOVC Min je družinsko podjetje z več kot tridesetletno tradicijo. Tako poznavalci kot ljubitelji mineralov bodo navdušeni nad njihov pestro ponudbo. Z veseljem vam svetujejo pri izbiri pravega minerala, fosila ali nakita iz njih. Prav tako pa vam bodo znali svetovati pri izbiri mineralov za potrebe alternativnega zdravljenja s kristali.

 

 

Izlet: Jamnik

Izlet na Jamnik predstavlja lažji pohodniški podvig in je zato primeren tudi za družine z mlajšimi otroki. Do vrha vodi kar nekaj poti, ena izmed njih se prične v Nemiljah v Podblici. Vzponom sledijo ravnine in bližje kot boste vrhu, vedno lepši bo razgled. Čeprav je cerkev sv. Primoža in Felicijana, ki stoji na vrhu Jamnika, priljubljena točka fotografov, pohodniška pot ni obljudena in boste tako lahko uživali v lepotah narave. Na vrhu boste nagrajeni s čudvotimi razgledom na Ljubljansko kotlino, Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe. Če izlet želite podaljšati, lahko pot nadaljujete naprej do Bele peči ali do Mohorja ter Dražgoš.

 

 

Dogodek: Kranj FOTO FEST

Lahko bi rekli, da je Kranj pionirsko mesto fotografije. Tukaj se je namreč rodil Janez Puhar, vsestranski inovator, raziskovalec, duhovnik, pesnik in prvi slovenski fotograf. Najbolj poznan je prav po izumu fotografiranja na steklo, ki mu je sam pravil kar svetlopis. Letos med 25. avgustom in 30. septembrom bo luč sveta ugledal prvi kranjski fotografski festival – Kranj Foto Fest. Kot času pritiče, bo rdeča nit festivala IZOLACIJA | SVOBODA. S tematiko želijo organizatorji in udeleženci festivala raziskati  kritična vprašanja našega časa ter predstaviti različne perspektive fotografov in vizualnih umetnikov iz vsega sveta.

 

Foto: Maša Pirc, Gostilna Pr’ Matičku, Dragan Gavranović

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo