SL
EN DE IT

Avgustovskih 5

12. 08. 2022

Avgust si popestrite z okusnimi azijskimi jedmi, obiskom vsestranske kavarne, nakupom svežega domačega kruha in drugih pekovskih dobrot, družinskim razgibavanjem v tematskem adrenalinskem parku in največjo tržnico gorenjskih dobrot v prečudovitem parku Brdo.

 

 

Hrana: Riževa skleda

Se vam je zahotelo azijske hrane? Riževa skleda ponuja pester nabor mesnih, ribjih, veganskih in vegetarijanskih azijskih uspešnic. Na njihove meniju boste našli sveže vietnamske zavitke, curry, riževe sklede, različne jedi iz woka, kot je recimo izjemno priljubljeni pad thai in še marsikaj. Gostom obljubljajo, da vsako naročilo poleg vrhunskih sestavin skriva tudi dozo ljubezni, presenečenja, okusa, navdušenja in pozitivne energije.

 

 

Pijača: Carnium Café &  Club

Carnium Café & Club se nahaja v nakupovalnem središču Supernova na Savskem otoku. Združuje kavarno, picerija, šišabar in party klub – nekaj za vsak trenutek dneva!  

 

 

Nakup: Bread and Black

Ideja o lastni pekarni se je Alešu Tomažiču porodila pred tremi leti, ko mu je čas korone omogočil, da je več prostega čas lahko izkoristil za izpolpolnjevanje peke z drožmi. Iz meseca v mesec je ponudba rastla in tako danes pri Bread and blacku lahko naročite kruh, drožoškotke, babke, focaccie, rolice, grisine, bagete, bombetke, krofe, razne štručke in še marsikaj! Njegove izdelke lahko kupite v trgovini Krajček ali pa jih naročite direktno pri Alešu preko socialnih omrežij Facebook in Instagram in jih nato prevzamete v Britofu pri Kranju.

 

 

Nasvet za izlet: Plezarna

Aktivni center Plezarna s svojo raznoliko infrastrukturo navdušuje tako aktivne rekreativne in profesionalne plezalce. Zelo priljubljena je tudi med družinami, saj nudijo bogato ponudbo otrokom prilagojenih programov. Njihova najnoveša pridobitev je namenjena prav najmlajšim! Na dvorišču Plezarne se je namreč pred kratkim odprlo Gibališče pod soncem. Gre za edinstven adrenalinsko tematski park v Sloveniji. Park je narejen v dveh nivojih, njegova posebnost pa je ta, da se otroci po njem lahko prosto gibljejo, brez kakršnegakoli varovalnega sistema. Za varovanje namreč poskrbi varovalna mreža. Med vzponi in spusti bodo otroci spoznavali kulturne in naravne znamenitosti Slovenije. Med gibalnimi izzivi se bodo srečali s slovenskimi pravljičnimi in mitskimi junaki. Obisk Gibališča pod soncem je primeren za otroke starejše od 6 let. Otroci med 3. in 5. letom lahko v park vstopijo v spremstvu staršev ali skrbnikov.

 

 

Dogodek: Dan domačih dobrot

Vse raje posegamo po lokalnih pridelkih in izdelkih. Tovrstno odgovornejše potrošništvo ima veliko prednosti – sezonska hrana je bolj sveža in okusnejša, pridelovalce lahko tudi osebno spoznamo in tako bolj zaupamo hrani oziroma izdelku, ki ga kupujemo, z nakupom direktno podpremo pridelovalce, kratke prehranske verige predstavljajo manjšo obremenitev za okolje, če jih naštejemo le nekaj. Na prečudoviti lokaciji parka Brdo boste v nedeljo, 28. avgusta, med 10. in 16. lahko izbirali med pestro ponudbo največje tržnice domačih pridelkov in izdelkov na Gorenjskem, saj se bo tam odvijal Dan domačih dobrot. Odvijale se bodo tudi številne delavnice za otroke in odrasle. Obisk parka Brdo bo obogaten s postankom na Račjem otoku, kjer bo lokalna ponudba dopolnjena z brdsko kulinariko.

Dogodek v primeru dežja odpade.

 

 

Foto: Riževa skleda, Carnium Café & Club, Bread and Black, Tine Marenče/Aktivni center Plezarna

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo