SL
EN DE IT

Brezplačni arhitekturni sprehod po Kranju

V petek, 7. aprila, se nam ob 17.30 uri pri Prešernovem gaju pridružite na arhitekturnem sprehodu po Kranju, ki ga bomo premierno izvedli. Tokrat je ogled brezplačen, a število mest je omejenih, zato pohitite s prijavo prek spodnjega obrazca.

 

Na prijetnem sprehodu bomo uživali med arhitekturnimi znamenitostmi in si ogledali celo mesto. Začenjamo v Prešernovem gaju, ki velja za neuresničen projekt arhitekta Jožeta Plečnika. Od tam se odpravimo bo Bežkove vile, ki so jo zasnovali Plečnikovi učenci, nato pa se bomo posvetili njegovemu učencu, ki je najbolj zaznamoval moderno arhitekturo Kranja – Edvardu Ravnikarju. Spoznali boste delo arhitekta Ivana Vurnika in kiparja Lojzeta Dolinarja, čigar kipi se ponosno dvigajo na Slovenskem trgu. Ena najlepših zgradb je Mestna knjižnica Kranj, ki v svoje oprte prostore vabi s sodobno zasnovo. Pot nadaljujemo v staro mestno jedro, kjer se na Maistrovem trgu spoznamo s stvaritvijo arhitekta Marjana Šorlija, nato pa nadaljujemo do Glavnega trga, kjer se zazremo v zgradbe starejšega datuma. Pri Plečnikovih arkadah in stopnišču zavijemo na Tomšičevo ulico in se mimo obzidja ter gradu in Letnega gledališča Khislstein vrnemo do vodnjaka na Glavnem trgu.

 

Svoje mesto na ogledu si zagotovite s prijavo preko spodnjega obrazca. Število mest za brezplačni ogled je omejeno na 40. Ogled bo organiziran v petek, 7. aprila, ob 17.30 uri z izhodiščem pri Prešernovem gaju.

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo