SL
EN DE IT

CERDEE (kreativno podjetništvo v keramičnih regijah – razvijanje, izobraževanje, vzpodbujanje)

Na Zavodu za turizem in kulturo Kranj smo v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj Interreg v začetku julija s partnerji zagnali projekt CerDee, s katerim želimo z inovativnimi pristopi spodbuditi podjetništvo v keramičnih regijah.

 

Projekt združuje najpomembnejše evropske regije z več stoletno tradicijo oblikovanja keramike. K projektu je skupaj pristopilo osem partnerjev iz šestih držav (Avstrije, Češke, Italije, Nemčije, Poljske in Slovenije), od tega štirje muzeji (med njimi tudi Narodni muzej Slovenije), tri univerze ter Zavod za turizem in kulturo Kranj. Glavni cilj projekta je podpora samozaposlenim ustvarjalcem in majhnim podjetjem na področju kreativnih industrij – s poudarkom na ohranjanju, promoviranju in krepitvi kulturne dediščine oblikovanja in izdelovanja uporabnih in dekorativnih predmetov iz gline.

 

V Kranju bomo pri projektu sodelovali z izvedbo raziskav obstoječe keramične tradicije in dobrih podjetniških praks na področju kreativnih industrij na Gorenjskem, sooblikovali bomo izobraževanja in usposabljanja za izboljšanje podjetniških veščin. Pridružili se bomo pri razvoju in vzpostavitvi inovativnih prodajnih procesov ter tržnih strategij, predvidena pa je tudi pilotna izvedba coworking prostora za izdelovalce. Kranj bo postal del virtualnega in povsod dostopnega »Mesto keramike«, ki bo delovalo kot središče znanja in stičišče sodelovanja ter trženja na področju keramičnega ustvarjanjem z željo po izboljšanju globalne konkurenčnosti evropskega oblikovanja keramike in povečanju gospodarske uspešnosti ustvarjalcev.

 

Projekt CerDee je sofinanciran v okviru programa sodelovanja INTERREG V-B Srednja Evropa iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (85 %) in lastnih sredstev (15 %).

 

  • Brošuro najdete TUKAJ.
  • Več o CerDee projektu lahko preberete TUKAJ.

 

KONTAKTNA OSEBA:
Simona Mohorič
simona.mohoric@visitkranj.si 
+386 40 351 547

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo