SL
EN DE IT

Dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev

22. 04. 2022

V soboto, 23. aprila 2022, obeležujemo Dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev. Ob tej priložnosti bosta na povabilo Zavoda za turizem in kulturo Kranj svojo dejavnost predstavila Čebelarsko društvo Besnica in Čebelarsko društvo Britof - Predoslje. Našli jih boste na Glavnem trgu ob vodnjaku. 

 

Na stojnicah boste lahko podrobneje spoznali prizadevanje čebelarjev za dobro počutje čebel, na ogled bo oprema za čebelarje in panji. Ob tem se boste lahko posladkali tudi z lokalnim medom in medenimi izdelki.

 

Ob sejmu si boste lahko ogledali razstavo Interreg projekta BEE-DIVERSITY Biotehniške fakultete v Ljubljani. Na razstavi so predstavljene fotografije s terena. Razdeljena je v tri tematske dele; tipi travišč, opraševalci na cvetovih, informacije o praksah na travnikih in kako je izgledalo delo na travnikih v preteklosti.

 

Ker imajo čebele danes vedno manj hrane v naravnem okolju, lahko zanje poskrbite tudi sami, in sicer z zasaditvijo medovitih rastlin, odloženo prvo košnjo trave in sajenjem avtohtonih rastlin. S tem namenom bomo mimoidočim delili medovite rastline, ki bodo krasile balkone, okenske police in vrtove, ter čebelam omogočale nujno potrebno medičino in cvetni prah na cvetočih delih rastlin v poletnem času.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo