SL
EN DE IT

Destinacija Kranj na sejmu ITB Berlin

Zavod za turizem in kulturo Kranj je v okviru Združenja zgodovinskih mest Slovenije od 7. do 11. marca predstavljal mesto Kranj na turistični borzi ITB Berlin, enem največjih in najbolj aktualnih turističnih dogodkov na svetu.

 

Zgodovinska mesta so se predstavljala na borzi v partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo in pripravila zanimivo sejemsko dogajanje. Na srednjeveškem trgu Kranja in Radovljice se je odvijal pravi mestni semenj, na katerem so obiskovalce animirali mestni glasnik, kovač in čipkarica, otroci pa so se lahko preizkusili v starih igrah. Na sejmu je bil tudi naš predstavnik, Kranjčan Toni Cahunek, ki je s kolesom sreče in zabavnimi vprašanji animiral številne obiskovalce, ki so z navdušenjem spoznavali zgodovinska mesta.

 

Na sejmu je Slovenija prejela tudi prestižno priznanje Sustainable Destinations 2018 Top 100 v kategoriji Best of the Planet – Best of Europe in je s tem ena od šestih najboljših destinacij na svetu in najboljša v Evropi. 

 

V letošnjem letu, ki ga je evropski parlament razglasil za evropsko leto kulturne dediščine, Slovenska turistična organizacija pa za leto kulture, bomo na Zavodu za turizem in kulturo Kranj v sodelovanju z Združenjem zgodovinskih mest Slovenije pripravili vrsto promocijskih aktivnosti. Njihov cilj je povečanje števila obiskov in nočitev, predvsem tujih kulturno orientiranih turistov ter dvig kakovosti ponudbe kulturnega turizma. Januarja smo se že predstavili na sejmu Ferienmesse na Dunaju, turistično promocijske aktivnosti pa nadaljujemo s štirimi študijskimi turami, na katerih bo skupaj sodelovalo 30 predstavnikov italijanskih turističnih agencij in novinarjev, ki bodo nabirali vtise in spoznavali turistično ponudbo vseh 17 mest članic Združenja zgodovinskih mest Slovenije.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo