SL
EN DE IT

Dobrodelni tek okoli Slovenije

Izjemna in srčna ultramaratonka Špela Šavs se je 3. septembra podala tek okoli Slovenije. V četrtek, 16. septembra, bo predvidoma ob 12. uri zaključila svojo pot na Slovenskem trgu v Kranju.

 

Da je njen podvig še bolj izjemen, je na svojem teku osveščala ljudi o otroškem raku in zbirala sredstva za junake iz Društva junaki 3. nadstropja. Na svojem dobrodelnem teku okoli Slovenije, ki je trajal 14 dni, je pretekla več kot 1000 km, na poti pa so se njej in spremljevalni ekipi pridružili številni tekači in tekačice, ter podporniki, ki so ji vlivali moči in jo spodbujali pri projektu.

 

Špela Šavs ima za seboj izjemne pretekle uspehe - leta 2018 se je podala na 345 kilometrov dolg ultramaraton na Slovaškem in ga pretekla kot prva ženska, leto pred tem pa je bila uspešna tudi na Špartatlonu v Grčiji. Občudujemo njeno plemenito dejanje, srčnost, voljo in pogum, in ji iz srca čestitamo!

 

Sredstva za Junake 3. nadstropja se še zbirajo preko:

  • SMS sporočil: JUNAKI5 na 1919 ali
  • z nakazilom na TRR Lions kluba Kranj SI56 0700 0000 0709 548 - koda namena CHAR, pod namen "za Junake", sklic SI99.

 

Sredstva so namenjena za prenovo sobe za starše na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v LJ.

 

Dobrodelni tek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Nosilec projekta je Lions Klub Kranj.

 

Avtor fotografije: Darja DeLa

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo