SL
EN DE IT

Dogajanje v Rovih pod starim Kranjem

Spodnje informacije se navezujejo na l. 2016 in niso več aktualni. Letošnji dogodek (Dežela Dobro) bo na sporedu v soboto in nedeljo (9. in 10. decembra 2017). Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

 


 

 

Kranjski rovi so prizorišče številnih zanimivih dogodkov. V decembru se spremenijo v pravo gastronomsko atrakcijo, 10. in 11. decembra Gorenjsko obišče Pomurje in rovom vdahne nekaj svoje brezčasnosti. Okusite dobrote pomurskih ravnic!

Pozdemni svet kranjskih rovov

Posebno izkušnjo obljubljajo Rovi pod starim Kranjem, zgrajeni med drugo svetovno vojno, dolgi 1300 mestov in prepredeni pod starim mestom. Spustite se v globino kranjskega podzemlja in doživite realistično simulacijo bombnega napada med 2. svetovno vojno. Po rovih vas popeljejo izkušeni vodiči, polni zgodb in urbanih legend. 

 

Pomurje v Kranjskih rovih

V praznično okrašenih Rovih pod starim Kranjem se predstavlja Pomurje. Vabijo vas na pokušino Prleških in Prekmurskih kulinaričnih dobrot. Ker pa je prednovoletni čas tudi čas nakupov daril, vam pomurski rokodelci ponujajo široko paleto izdelkov domače in umetnostne obrti. Privoščite prednovoletno razvajanje v Pomurju in nakupite novoletna darilca v kranjskem podzemlju.

 

Kdaj? 

Sobota in nedelja, 10. in 11. december, od 10. do 18. ure (v nedeljo do 17. ure). Vhod z Jelenovega klanca in pod Kokrškim mostom. Vstopnice: odrasli 5 EUR, študentje in upokojenci 4 EUR, otroci do 18. leta brezplačno. Prodaja vstopnic je v Kranjski hiši. Vstopnica vključuje kuhano vino na stojnici Kavarne Khislstein 12.56 pred Prešernovim gledališčem.

 


Želite brezplačno na kulinarični dogodek Pomurje v Kranskih rovih? Sodelujte v spodnji nagradni igri! 

 

Visit Kranj podarja 10 paketov dveh vstopnic za kulinarično prireditev Pomurje v Rovih pod starim Kranjem. Nagrado lahko koristite 10. in 11. decembra, ko bo v Rovih pod starim Kranjem potekala kulinarična prireditev Pomurje v Kranjskih rovih. 

 

Z odgovorom na vprašanje v nagradni igri lahko sodelujete do petka (9.12.) do 15. ure.

 
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo