SL
EN DE IT

Festival športa – Kranj 2021

Šesti  Festival športa pod sloganom Šport je zabava, zabavaj se z nami bo potekal na različnih lokacijah v Kranju. Cilj festivala je spodbuditi k športnemu udejstvovanju ter aktivnemu preživljanju prostega časa čim več otrok in staršev. V sodelovanju z Mestno občino Kranj, Zavodom za turizem in kulturo Kranj, Zavodom za šport, Zdravstvenim domom, Kranjskimi vrtci, osnovnimi šolami in Olimpijskim komitejem Slovenije bomo tudi tokrat pripravili bogat program, tako da bo vsak lahko našel nekaj zase.  

 

V četrtek, 23. septembra, bo DAN ODPRTIH VRAT KRANJSKEGA ŠPORTA – DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA. Na lokacijah, kjer izvajajo redno vadbo, bodo praktični prikazi športnih panog in predstavitev klubov.

 

V petek, 24. septembra, bo v mestnem jedru od 8.30 do 13.30 potekal ŠPORTNI DAN za osnovnošolce, kjer se bodo prek igre in različnih demonstracij lahko preizkusili na raznovrstnih športnih poligonih. Na Atletskem stadionu v Kranju pa se ov 17. uri lahko pomerite v Cooperjevem tekaškem testu, testu hoje in pomerite krvni tlak.

 

Na ŠPORTNI TRŽNICI v mestnem jedru bodo v soboto, 25. septembra, otroci lahko preizkusili različne športne rekvizite in izvedeli vse, kar jih zanima o določeni športni aktivnosti (treningi, članarine itd.) Na glavnem predstavitvenem odru bodo potekale predstavitve borilnih veščin, plesnih koreografij, nogometnih in drugih društev, predstavitev krovnega videa »Kranj je mesto športa«.

 

Ljubezen do športa se začne z igro, zato se še posebej veselimo MINI OLIMPIJADE za otroke iz Kranjskih vrtcev, ki bo potekala na atletskem stadionu v torek, 28. septembra, od 9. do 12. ure.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo