SL
EN DE IT

Filmski festival KRAFFT

14. – 19. junij 2022 | Staro mestno jedro Kranja

Beri več

Koristne povezave:

Program


FILMSKI FESTIVAL KRAFFT 
14. – 19. junij 2022

Mednarodni filmski festival KRAFFT, ki bo letos poleti v Kranju potekal drugič, se bo osredotočil na umetnost filmske igre in bo zaobjel različne filmske žanre. Gledalcem bo ponudil na ogled najnovejše filme, ki so presežki v svetovnem merilu. V času festivala bodo mesto obiskali tudi znani filmski igralci iz tujine, ki bodo skupaj s filmskimi strokovnjaki z obiskovalci delili svoje zgodbe in znanje.

 

 

Osrednji del festivala bo tudi letos tekmovalni program z domačimi in tujimi celovečernimi filmi, najboljši igralci pa bodo prejeli filmsko nagrado zlata jabolka.

 

Filmskim projekcijam bodo sledili pogovori, katerih osrednje teme bodo letos povezane s snemanjem intimnih prizorov. Poleg pogovorov in okroglih miz bo spremljevalni program postregel še z razstavami, delavnicami in družabnimi dogodki.

 

Namen festivala KRAFFT je obuditi zanimanje za slovenski plesni film. Posebna pozornost bo namenjena dosežkom slovenskih igralcev in plesnih ustvarjalcev na avdiovizualnem področju.

 

Filmski festival KRAFFT je namenjen vsem generacijam. Za mladostnike in otroke se bodo predvajali filmi, namenjeni prav njim, organizirani bodo tudi pogovori in delavnice za mlade. 

 

Več o festivalu najdete TUKAJ.

 


*Prireditev je organizirana v skladu z navodili NIJZ.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE