SL
EN DE IT

KRANJSKA DOLGA MIZA
zeleni kulinarični dogodek

Nedelja, 5. september 2021

od 16.00 do 21.00

grajsko dvorišče Khislstein.

 

V Kranju se že nekaj let trudimo, da bi bila destinacija čim bolj trajnostno naravnana. V letošnjem letu smo postali zelena, z zlatom nagrajena destinacija. Ker trajnostne prakse poizkušamo uvesti tudi v kranjsko gastronomijo, smo pristopili še k projektu Evropska gastronomska regija 2021.

 

Zeleni kulinarični dogodek Kranjska dolga miza je eden izmed prvih rezultatov dobrega, zelenega sodelovanja s področja gastronomskega turizma v destinaciji.

 


 

Zakaj se kuha

Brez dobrih gostinskih lokalov nobena turistična destinacija ne more polno zaživeti. Nabor gostinskih lokalov v kranjski občini je obsežen, a kvaliteta tistih, ki izstopajo, ni dovolj dobro prepoznana.  V letošnjem, za gostinske ponudnike negotovem letu, so se želje po povezovanju kuharskih mojstrov v Kranju okrepile. Namen je iskanje skupnih točk in različnosti, boljša prepoznavnost navzven, predvsem pa skupna rast v smeri trajnostne, zelene gastronomije s poudarkom na lokalnih sestavinah, kratkih dobavnih verigah in ohranjanje tradicionalnih posebnosti destinacije.

 

Z vami bodo:

  • Gostilna Krištof,
  • Gostilna Pr’ Matičku,
  • Restavracija Brioni,
  • Dom na Joštu,
  • Kmetija odprtih vrat Pr’ Končovc,
  • Gostilna Rekar,
  • Bistro - Sonet,
  • vina in oljčna olja Monte Rosso,
  • Posestvo Brdo

 

Posedimo se skupaj za Kranjsko dolgo mizo

Z nakupom vstopnice, ki stane 60 €, obiskovalci podpremo naše kuharske mojstre, lokalne pridelovalce in del tega zneska namenimo tudi za posebne obroke, ki jih bo prevzel Center za socialno delo Kranj za svoje varovance. Z udeležbo na dogodku lahko tudi vi postanete podpornik lokalno pridelane hrane in trajnostne vizije razvoja naše kulinarike.

 

REZERVACIJA VSTOPNIC: info@visitkranj.si, tel. (04) 238 04 50, do vključno srede, 1. septembra 2021

 

Zeleni pogrinjki Kranjske dolge mize

Lokalni chefi bodo ustvarjali z lokalnimi sestavinami. Ob tem bo za celotno prireditev izračunavan ogljični odtis. Tudi deleženci dogodka so naprošeni, da svoj prihod poskušajo urediti kar se da podnebju prijazno: peš, s kolesom, več udeležencev hkrati v istem vozilu, z javnim prevozom ipd. Priporočljiva obleka ni slavnostna, ampak »ekosproščena«. Ob prijavi na dogodek udeleženci sporočijo, ali želijo mesno-ribje ali vegansko-vegetarijanske jedi. Najnižji ogljični odtis imajo veganske jedi iz lokalnih sestavin. Izognili se bomo plastiki in odvečnim smetem, 30 obrokov bomo namenili socialno ogroženim, hkrati pa poskrbeli za spremljevalni glasbeni program, da bo vzdušje res prijetno.

 

Podrobnejši opis dogodka si lahko preberetu tukaj.

 

Za obisk dogodka veljajo navodila NIJZ. Ob vstopu na prireditveni prostor morate imeti potrdilo o izpolnjevanju enega izmed PCT pogojev.

 

Organizatorja: Mestna občina Kranj in Zavod za turizem in kulturo Kranj

i feel slovenija logotip evropska gastronomska regija logotip Kranjska dolga miza logotip Slovenija green destination logotip

 

Mestna občina Kranj logotip Zavod za turizem in kulturo Kranj Komunala Kranj logotip Provia logotip

 

ggd logotip 3fs logotip Flaška logotip

 

iskraemeco krontelekom logotip

 

vizije mobilnosti logotip monte rosso logotip elektro gorenjska logotip riko logotip

 

regisjka razvojna družba logotip domplan logotip

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo