Zavod za turizem in kulturo Kranj
Glavni trg 2
Kranj
4000
Slovenija
SL
EN DE
Kulturno dogajanje v Layerjevi hiši

1. avgust – 30. september 2018 | Layerjeva hiša

Več

Koristne povezave:

Program | Zemljevid 


Kulturno dogajanje v Layerjevi hiši

Layerjeva hiša – hiša umetnikov je stičišče kulturnega in družabnega dogajanja v gorenjski prestolnici. Umetnost, glasba, ustvarjalnost, izobraževanje in prijetna kavarna živijo hišo vse dni v letu. Locirana je na Tomšičevi ulici 32 v starem mestnem jedru Kranja v bližini Gradu Khislstein, poleg nje pa stoji Stolp Škrlovec.


Avgusta bodo gostili fotografsko razstavo Typelatino, ki je nastala med enoletnim popotovanjem avtorjev okoli sveta leta 2016. Guilherme Maglio in Urška Kragelj nista mogla mimo barvite, duhovite, izjemno ustvarjalne tipografije, večinoma ročno poslikanih napisov, ki označujejo Latinsko Ameriko.

 

Miroslav Cukovic bo postavil prostorsko postavitev z imenom Kartografija medprostora. Avgustovski večer Pripovednih ciklam bo namenjen predstavitvi svežega vetra umetniškega pisanja in združevanju mladih pisateljic in pisateljev z Gorenjske.

 

Pripovedne ciklame se vračajo tudi v septembru. V septembru prihaja tudi Pianopolis – festival za mesto in klavir, ki bo v Kranj pripeljal velika imena klavirske glasbe.