SL
EN DE IT

Letno gledališče Khislstein

Maj - september 2022 | Letno gledališče Khislstein

Beri več

Koristne povezave:

Grad Khislstein | Na začetek


Izvajalci in podrobnejši program 

 

Perpetuum Jazzile, Vokalna ekstaza 

Petek, 1. julij 2022 ob 21.00

 

 

Perpetuum Jazzile je največja in najbolj prepoznavna slovenska vokalna skupina. Novembra 2018 so slovenskemu občinstvu predstavili nov koncertni show iz skladb ter aranžmajev slovenske glasbene zakladnice LE SLOVENSKO, s katerim so v 2019 navduševali na več kocertnih odrih po vsej Sloveniji. Koncertni spektakel postreže z novostmi, ki so blizu mladim, slišati in videti pa je moč več obujenih aranžmajev, ki so zanimivi tudi krogu njihovih zvestih dolgoletnih oboževalcev in sledilcev.

 

V amfiteater Letnega gledališča se vračajo po nekajletnem premoru in tudi tokrat bo zagotovo večer nepozaben.

 

Več:

Facebook: www.facebook.com/perpetuumjazzile

Instagram: www.instagram.com/perpetuumjazzile   

Spletna stran: www.perpetuumjazzile.si   

 

 

*V primeru slabega vremena se koncert prestavi, in sicer na 4.7.2022. Vstopnice veljajo za nov termin.


 

Gibonni 

Sobota, 9. julij 2022 ob 21.00 

 

 

Gibonni je ime, ki je v svetu glasbe sinonim za dovršeno kvaliteto in vrhunske glasbene dosežke. Njegovi spektakularni koncerti ne pustijo ravnodušnega prav nikogar. Vedno znova navduši tako mlade kot starejše, saj prepriča s svojo preprostostjo in ljudskim načinom izvajanja pesmi. Pevec se ponaša z mnogimi uspešnicami skozi glasbeno kariero, med katere spadajo tudi pesmi Mirakul, Libar, Tempera, Dvije duše, Žedam.

 

Po 6 letih se vrača v amfiteater Letnega gledališča Khislstein z novim albumom in uspešnicami, za katere je prejel tudi glasbeno nagrado Porin.

 

*V primeru slabega vremena se koncert prestavi, in sicer na 10.7.2022. Vstopnice veljajo za nov termin.


 

Magnifico 

Petek, 15. julij 2022 ob 21.00 uri 

 

 

Charlatan in romantik. Idealist in voajer, predvsem pa glasbenik, ki se od leta 1993 ni ustavil. Magnifico je v treh dekadah močno zaznamoval slovensko kulturo. Dal nam je 24000 poljubov, nam predstavil Silvijo, razbijal stereotipe, seznanil nas je s čefurji, pedri in ostalimi manjšinami, naučil nas je Marš na Drino in nam podaril samo ljubezen. Ko je zapel Hir aj kam hir aj go, se mu je zgodil export-import, potem pa še šarlatanska Tivoli in Cici Mici.

 

V svoji karieri je izdal osem avtorskih plošč in tri filmske albume, imel preko 1000 koncertov doma in po svetu.

 

Več: 

Spletna stran: www.magnifico.si 

 

*V primeru slabega vremena se koncert prestavi, in sicer na 17.7.2022. Vstopnice veljajo za nov termin.


 

Hamo & Tribute 2 Love 

Petek, 22. julij 2022 ob 21.00 uri 

 

 

Dinamični, iskreni in iskrivi koncerti bluesovske improvizacije so že leta ključni adut skupine Hamo & Tribute 2 Love. Albuma 3P in 4K sta jih trdno zasidrala med najbolj priljubljene izvajalce na slovenskem glasbenem prizorišču, njihova nova vinilna plošča Iz4Kani skorlajv, pa prinaša svežino v njihov koncertni repertoar.

 

Tudi letos že tradicionalno v amfiteatru Letnega gledališča Khislstein, tokrat električno s polno energijo.

 

Več: 

Facebook: http://www.facebook.com/tribute2love

Instagram: http://www.instagram.com/tribute2love

Ona gre: https://youtu.be/Qe-ehQlYL5g

Prva vrsta: https://youtu.be/A4bnfRElOwA

Dolgo nisva pila: https://youtu.be/hyH-Z54gBDc 

 

*V primeru slabega vremena se koncert prestavi, in sicer na 24.7.2022. Vstopnice veljajo za nov termin.


 

Siddharta Elektrika 

Petek, 29. julij 2022 ob 21.00 uri 

 

 

Skupina Siddharta je nastala leta 1995 in že kmalu po ustanovitvi začela z ustvarjanjem lastne glasbe, ki je danes po 20 letih ustvarjana prinesla številne nagrade in koncertne presežke, kot so prvi koncert Slovenske skupine na stadionu za Bežigradom in stadionu Stožice.

 

V amfiteater Letnega gledališča Khislstein se tokrat vračajo z vso svojo energijo, saj bodo “žgali” na polno. Tako boste lahko prisluhnili vsem največjim hitom v električni izvedbi.

 

*V primeru slabega vremena se koncert prestavi, in sicer na 17.7.2022. Vstopnice veljajo za nov termin. 


 

Nina Pušlar 

Sobota, 30. julij 2022 ob 21.00 uri 

 

 

Nina Pušlar je bila največkrat predvajana izvajalka na slovenskih radiih, skladba ‘Svet na dlani’ pa največkrat predvajana slovenska pesem v letu 2020. 6 albumov, več kot 75 skladb, na desetine videospotov, na stotine koncertov, desettisoči prevoženih kilometrov, med njimi Lepa si, To mi je všeč, Kdo še verjame, Svet je tvoj, Za naju, Tople oči in mnoge druge.

 

Zmaga na Bitki talentov jo je izstrelila med slovensko glasbeno elito, saj koncerte polni kot za šalo. In medtem ko v srcu vedno nosi glasbo, jo na obrazu spremljata nasmeh in dobra volja.

 

Tudi letos bo že tradicionalno nastopila v amfiteatru Letnega gledališča Khislstein.

 

*V primeru slabega vremena se koncert prestavi, in sicer na 31.7.2022. Vstopnice veljajo za nov termin.


 

Opera Carmen 

Nedelja, 14. avgust 2022 ob 21.00 uri 

 

 

Pehlivanian Operna akademija (POA) je temelj za uspešno usposabljanje mednarodnih dirigentov, ki prihajajo z različnih celin. Učenje dela s pevci je ključni del uravnotežene dirigentske kariere. Namen in cilj Maestra Pehlivaniana je omogočiti čim več dirigentom, da izboljšajo svojo tehniko in znanje o tem, kako najbolje sodelovati s pevci.

 

Akademija vsako poletje pripravi eno celotno opero in slovenski javnosti omogoči, da si jo lahko ogleda v svojih mestih. Predstavitev priljubljenih oper širšemu občinstvu je eden od ciljev Maestra in s tem otrokom, mladostnikom, mlajšim in starejšim odprli vrata, da uživajo v "operni izkušnji" na domačih tleh.

 

Več si preberite tukaj

 

Nakup vstopnic 


 

M!2 Električni 

Petek, 26. avgust 2022 ob 21.00 uri 

 

 

Ime M!2 se na slovenski glasbeni sceni prvič pojavi v letu 1995. Od takrat naprej so nepogrešljivi s svojimi že skoraj ponarodelimi Sladka kot med, Čakal sn te ko kreten, Moja teta estera, Ko bil sn še mali pizdun, Zbudi me za 1. Maj, Sveta Margareta, Pojdi z menoj v toplice, Črtica, Hči vaškega učitelja, Čista jeba …

 

V amfiteater Letnega gledališča Khislstein se tokrat vračajo z bolj ostrimi ritmi, električno, z vso energijo.

 

Več: https://www.mi2.si 

 


 

Petar Grašo 

Petek, 2. september 2022 ob 21.00 uri 

 

 

Hrvaški pop glasbenik obljublja nepozaben spektakel za vse generacije, kjer ne bodo manjkali tako aktualni hiti kot njegove največje uspešnice, ki jih je ustvaril tekom tridesetletne kariere!

 

V mesecu marcu 2022 je na svojem koncertu dvakrat razprodal Zagrebško areno, ki sprejme 18.000 obiskovalcev. Njegovi koncerti so vedno polni energije in tudi romantike. Prvič se nam predstavlja v avditoriju Letnega gledališča Khislstein in zagotovo bo to nepozabno slovo od poletja.

 

*V primeru slabega vremena se koncert prestavi, in sicer na 4.9.2022. Vstopnice veljajo za nov termin.

 


 

Na dogodkih se vsi ravnamo v skladu z navodili in priporočili NIJZ.

 

Število mest za invalidne osebe na vozičkih je omejeno (2) in je obvezna predhodna najava, najkasneje 1 dan pred dogodkom. Do največ en spremljevalec lahko na blagajni kupi vstopnico. Dodatne informacije tic@visitkranj.si, 042380450.

 

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo