Zavod za turizem in kulturo Kranj
Glavni trg 2
Kranj
4000
Slovenija
SL
EN DE IT
Neskončno filmsko poletje

julij - september 2020 | različne lokacije

Več

Koristne povezave:

Filmi na Vovkovem vrtu | Festival FilmMixer | Zemljevid | Nazaj  


 

Program dogajanja 2020 bo objavljen naknadno.

 


Filmi na Planini

Petki so za filme na Planini. Tri petkove poletne večere bomo preživeli v družbi blokov, zvezd in treh različnih filmskih zgodb. Udeležili se bomo zabavne parade, podoživeli mladost ob podvigih nerodnih risanih junakov Pata in mata ter se družili s karizmatičnim Moondogom na počitniški Floridi.


Program 2019

petek, 16. avgust 2019

  • 20:00Parada (Srdjan Dragojević, 2011, 115’, srbščina)

Homofobični bivši kriminalec in vojni veteran Limun se znajde v kočljivem položaju, ko sprejme ponudbo gejevskega aktivista, da bo varoval prvo parado ponosa v Srbiji. Uspešnica na ozemlju bivše Jugoslavije, zlata rola za preseženih 25 tisoč gledalcev v slovenskih kinematografih in nagrada občinstva v berlinski sekciji Panorama. 

 

petek, 23. avgust 2019

  • 20:00A je to! Pat in Mat znova v akciji (Marek Beneš, 2018, 73’, brez dialoga)

Pat in Mat, risana nerodneža iz otroštva mnogih, sta spet v akciji! Želite postaviti vrtiljak? Pokositi travo? Očistiti dimnik? Pregnati krta? Zanju ni nič pretežko. Cela vrsta zamisli, katastrof in izvirnih rešitev je tu. Za mojstra ni nobena težava ovira in noben izziv prevelik. Tudi sodobne rešitve jima niso tuje, saj postaneta strokovnjaka za uporabo sončne energije, hkrati pa nameščata varnostne kamere.

 

petek, 30. avgust 2019 

  • 21:00Kralj plaže (Harmony Korine, 2019, 95’, angleščina)

Moondog – žurerski, zakajen, zapit, zaraščen, dolgolasi, zanemarjeni pisatelj - živi življenje po svojih pravilih. Svoj talent bi lahko uporabil za nekaj koristnega in dokončal naslednji veliki ameriški roman, a bo moral prvo za trenutek odložiti drogo. Splet nepričakovanih dogodkov Moondoga popelje na pot ekscentričnih karakterjev, bizarnih situacij in spoznanja.