Zavod za turizem in kulturo Kranj
Glavni trg 2
Kranj
4000
Slovenija
SL
EN DE IT
Festival športa in Sprejem športnikov Kranja

9. - 14. september 2019 | različne lokacije v Kranju

Več

Povezave:

Priznanja | Zemljevid | Fotogalerija 2018


Festival športa in Sprejem športnikov Kranja 2019

Peti Festival športa pod sloganom Šport je zabava, zabavaj se z nami bo potekal na različnih lokacijah v Kranju. Cilj festivala je spodbuditi k športnemu udejstvovanju ter aktivnemu preživljanju prostega časa čim več otrok in staršev. V sodelovanju z Mestno občino Kranj, Zavodom za turizem in kulturo Kranj, Zavodom za šport, Zdravstvenim domom, Kranjskimi vrtci, osnovnimi šolami in Olimpijskim komitejem Slovenije bomo tudi tokrat pripravili bogat program, tako da bo vsak lahko našel nekaj zase.

 

Od 9. do 11. septembra bodo v galeriji Stolpa Škrlovec potekala PREDAVANJA, namenjena izobraževanju širših krogov in ozaveščanju o različnih aktualnih tematikah, s katerimi se srečujemo v športu.

 

Ljubezen do športa se začne z igro, zato se še posebej veselimo MINI OLIMPIJADE za Kranjske vrtce, ki bo potekala na atletskem stadionu v torek, 10. septembra, od 9. do 12. ure.

 

V petek, 13. septembra, bo v mestnem jedru od 8.30 do 13.30 potekal ŠPORTNI DAN za osnovnošolce, kjer se bodo prek igre in različnih demonstracij lahko preizkusili na raznovrstnih športnih poligonih.


Na ŠPORTNI TRŽNICI v mestnem jedru bodo v soboto, 14. septembra, otroci lahko preizkusili različne športne rekvizite in izvedeli vse, kar jih zanima o določeni športni aktivnosti (treningi, članarine itd.) Na glavnem predstavitvenem odru bodo potekale predstavitve borilnih veščin, plesnih koreografij, nogometnih in drugih društev. V sodelovanju s Plezalnim društvom Kranj bo izvedena tekma v hitrostnem prostem plezanju.

 

V soboto, 14. septembra, ob 17. uri sledi SPREJEM ŠPORTNIKOV KRANJA v Letnem gledališču Khislstein z akrobatsko skupino Flipping Art in koncertom Alye. Za vse lačne bo od 11. ure dalje na vrtu gradu Khislstein skrbela Kranska kuhna.

 

Več o programu najdete tukaj.