SL
EN DE IT
Torkov kulturni vdih

14. julij - 25. avgust 2020 | Grad Khislstein

Več

Koristne povezave:

Zemljevid | Na začetek


Program

  • torek, 14. 7. 2020, ob 21.00

Literarno ozvezdje: Blodnik po Istri
Pogovor Agata Tomažič, Tamara Langus, Teja Kleč, Nina Kožar

Knjiga Blodnik po Istri je samozaložniški eksperiment, ki so ga avtorice zagnale najprej na spletu – na družbenih omrežjih so leto dni vestno (in duhovito) poročale, kam na istrskem polotoku jih je zaneslo in kaj so pri tem odkrile.


  • torek, 21. 7. 2020, ob 21.00

Kranjčana v Trstu
Pogovor Igor Kavčič, Zoran Smiljanić, Ivan Smiljanić


Oče in sin ponovno požgala Narodni dom Trstu, bi zapisali v danes razširjenem slogu lažnih novic. Nemogoče! A nekaj resnice vendarle je na tem. Prvokategornik slovenskega stripa in pronicljiv mladi zgodovinar, Zoran in Ivan Smiljanić, sta skupaj zgrabila za lopati in ustvarila strip z naslovom Črni plamen: požig Narodnega doma v Trstu, v katerem obravnavata to temno liso tržaške zgodovine 20. stoletja.
Vstop prost.


  • torek, 28. 7. 2020, ob 21.00

Beletrinini trubadurji in prestavitev knjige Ekstradeviško z avtorjem Dušanom Čatrom

 

Beletrinini avtorji gredo na poletno popotovanje, da bi se na dogodkih po Sloveniji srečali z ljubimi bralci.

Vstop prost.


  • torek, 4. 8. 2020, ob 21.00

Večer naravovarstvene poezije

Toplo vabljeni na literarni večer, na katerem bodo mladi pesniki iz Kranja in okolice prebirali novo ustvarjeno avtorsko poezijo ali pa bodo posodili svoj glas pesmim, ki so prispele na vseslovenski natečaj naravovarstvene poezije, ki ga je Layerjeva hiša razpisala v letu 2019.


  • torek, 11. 8. 2020, ob 21.00

Novinarjev kalejdoskop: Ervin Hladnik Milharčič

Pogovor

Malo je tistih novinarjev, ki znajo narediti novinarsko zgodbo tudi iz povsem trivialnih reči, kot je na primer toaletni papir. To je odlika Ervina Hladnika Milharčiča, novinarja Dnevnika, ki je gotovo eden od najbolj izkušenih novinarjev pri nas.


  • torek, 18. 8. 2020, ob 21.00

Judovski pes

Predstava

Judovski pes (The Jewish Dog, Yediot Books, 2007) je avtobiografija psa Kira, ki se rodi nemško-judovski družini Gottlieb sredi tridesetih let 20. stoletja. Kir je poseben pes, izjemno občutljiv za človeška čustva in trdno odločen, da bo popolnoma razumel človeški govor. Roman sledi njegovemu življenju in različnim premislekom, medtem ko se prebija skozi čas druge svetovne vojne. Priča je vzponu nacizma in holokavstu, ljubezen izkusi samo pri svoji družini.


  • torek, 25. 8. 2020, ob 21.00

#Zobotrebec! Ni se še stemnilo
Pogovor Marcel Štefančič Jr., Zoran Smiljanić

 

Marcela Štefančiča Jr. je težko predstaviti na kratko. Je magister filozofije, filmski kritik, urednik in publicist, ki je napisal že preko osemdeset knjig najrazličnejših tematik. Tokrat bomo večer posvetili njegovi zadnji, ki naj bi bila hkrati najbolj osebna esejistična knjiga doslej, Ni se še stemnilo. V njen povezuje svojo mladost in sedanjost z glasbo in nekaterimi njenimi najbolj reprezentativni predstavniki (Bob Dylan, Neil Young in skupina The Eagles).

Pogovor bo povezoval Zoran Smiljanić.
Vstop prost.

 

Logo