SL
EN DE IT

Evropska gastronomska regija 2021

Več

Povezave:

Novice | Publikacije | Okusiti Slovenijo | Na začetek


Kranjsko na krožniku

S ponosom predstavljamo kranjske gostilne in restavracije, ki se kitijo s priznanji:

 

Gastronomski vodnik Gault&Millau

V svetu gastronomije je Gault & Millau eden od treh najvplivnejših mednarodnih vodnikov. Restavracijam po svetu, ki izpolnjujejo kriterije, podeljujejo »kuharske kape«. S pridobitvijo od ene do pet kuharskih kap so restavracije uvrščene v vodnik. Vključujejo tudi POP zbirališča, konceptualne kraje, ki so poceni in sodobni: ulična prehrana, jedilnice, kavarne, vinski bari… Svojo izdajo tega gastronomskega velikana ima tudi Slovenija. Preverite, katere kranjske kulinarične hiše nosijo kape Gault & Millau in so po njihovi presoji POP:

 


Michelinove restavracije

Michelin, najprestižnejši gastronomski vodnik, je leta 2020 Slovenijo uvrstil med svoje nove destinacije. Podelili so Michelinove zvezdice in Zvezdice za trajnost ter nazive Bib Gourmand in Michelinov krožnik.

 

Iz destinacije Kranj je Gostilna Krištof prejela Zvezdico za trajnost in Michelinov krožnik.

 

Gostilna Slovenija

Naziv Gostilna Slovenije podeljuje Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije gostilnam, kjer prevladujejo hišne, lokalne in regionalne jedi ter živila in živilski proizvodi lokalnih pridelovalcev. V Kranju imata značilni zvonček ter označevalno tablo pri vhodu:

 

 

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo