SL
EN DE IT

Evropsko veteransko prvenstvo v vodnih športih

26. avgust - 9. september 2018 | Olimpijski bazen Kranj

Več

Koristne povezave:

Program v Kranju | Lokacija | Kaj početi v Kranju | Prijavni bilten | Ostale lokacije | Sejem domače in umetnostne obrti | Fotogalerija


Evropsko veteransko prvenstvo v vodnih športih  

Med 26. avgustom  in 9. septembrom bo Slovenija gostila Evropsko masters prvenstvo v vaterpolu, plavanju, skokih v vodo, daljinskem in sinhronem plavanju, ki poteka pod okriljem Evropske plavalne zveze (LEN). V vodnih športih bodo tekmovali športniki iz vse Evrope, starejši od trideset let. Kranj bo v času prvenstva osrednje prizorišče, saj bodo vaterpolisti na kranjskem bazenu tekmovali med 26. in 31. avgustom, plavalci pa med 2. in 7. septembrom. Na evropskem masters prvenstvu se bosta pomerili tudi dve slovenski vaterpolski ekipi ter več kot sto slovenskih plavalcev.

 

Vse dni boste lahko navijali brezplačno, saj bo vstop za gledalce v času prvenstva prost.

 

Poleg tekmovalnega dela bo na kranjskem bazenu 2. septembra ob 19.30 potekala slovesnost ob odprtju prvenstva, bogat spremljevalni program pa se bo odvijal vse dni prvenstva na kranjskem bazenu in v njegovi okolici.

 

Vabljeni tudi na ogled ostalih disciplin na drugih lokacijah – skoki v vodo se bodo na Jesenicah odvijali med 29. avgustom in 2. septembrom, sinhrono plavanje bodo gostili v Kamniku med 4. in 8. septembrom, daljinsko plavanje pa bo potekala na Blejskem jezeru med 8. in 9. septembrom.

 

Več informacij o prvenstvu lahko najdete tukaj.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo