SL
EN DE IT

Februarskih 5

Kranj, 10. februar 2021 – V mesecu februarju vam svetujemo, da kuhanje prepustite KluBar gastropubu, nakupe opravite v trgovini Krajček, v pustni maski prikličete pomlad, se odpravite na raziskovanje neštetih poti v Udin borštu in si ogledate izredno zanimivo razstavo »Ako ne pridete, vas privedejo orožniki«.

 

Naprošamo vas, da se ob tem držite predpisanih ukrepov!

 

Hrana: KluBar gastropub

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by KluBar (@klubar_gastropub)

V KluBarju so znani po kulinariki, ki prepleta tradicionalno slovensko kuhinjo in ulično prehrano. Na njihovem meniju tako lahko najdete različne sendviče, tortilje, solate, jedi na žlico in burgerje. Vsak dan so vam na voljo tudi zajtrki in malice. Ponujajo možnost osebnega prevzema ali dostave (doplačilo 1€ na obrok). Naročila sprejemajo na telefonsko številko 040 345 015, od ponedeljka do petka med 10. in 19. uro.

 

Nakup: Trgovina Krajček

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Trgovina Krajcek (@trgovina_krajcek)

V trgovini Krajček sta doma prijaznost in lokalni, ekološki, veganski ter brezglutenski izdelki. Vedno vas bodo postregli z nasmehom, vam pomagali pri izbiri in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Pri njih lahko nakupujete med ponedeljkom in petkom med 8. in 19. uro ter ob sobotah med 8. in 13. uro. Izdelke pa vedno lahko naročite tudi preko spleta.

 

Dogodek: Prešerni karneval

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Visit Kranj (@visitkranj)

Čas je, da preženemo zimo in prikličemo pomlad! Letos bomo to počeli brez tradicionalne pustne povorke in otroškega pustovanja. Vse maske bo na Glavnem trgu v soboto, 13. februarja, med 9. in 13. uro čakal foto kotiček, kjer boste lahko brezplačno ovekovečili svoje oprave. Lahko se potegujete tudi za naziv Najboljša maska karnevala. Vse kar morate storiti je, da se v pustni maski fotografirate v mestnem jedru Kranja in nam fotografijo do srede, 17. februarja, pošljete na info@visitkranj.si. 10 najboljših mask bo nagrajenih!

 

Izlet: Udin boršt

Na 1.725 hektarih skrivnostnega gozda se prepleta bogat rastlinski in živalski svet. Območje je najboljši primer konglomeratnega krasa v Sloveniji. Skozi gozd se prepletajo številne kolesarske in sprehajalne poti, ki omogočajo nešteto izletniških podvigov.

 

Namig: Razstava »Ako ne pridete, vas privedejo orožniki«

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gorenjski muzej (@gorenjski_muzej)

Razstava odkriva temne plati življenja Gorenjcev iz preteklosti. Spoznajte življenja tatov, sleparjev, prešuštnikov, rokovnjačev, beračev, potepuhov, ponarejevalcev denarja in prostitutk. Razstava je na ogled v Mestni hiši.

 

Želite prebirati še več takšnih vsebin? Naročite se na naše e-novice!
 
Da, želim prejemati e-novice. Pravno obvestilo najdete tukaj.
 
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo