SL
EN DE IT

Finalisti destinacijske znamke Kranj: kakšno je vaše mnenje?

Med 41 prijavljenimi predlogi je strokovna komisija izbrala 5 finalistov. Povejte, kateri so vam najbolj všeč!

Zavod za turizem in kulturo Kranj že 6 mesecev intenzivno pripravlja novo komunikacijsko strategije s spremenjeno vizualno podobo mesta Kranj kot turistične destinacije. Oblikovali smo tržno-komunikacijsko ekipo, analizirali podatke, zbrane v javnih anketah, izpeljali strokovno vodeno delavnico s ponudniki iz mesta ter delavnico kreativcev na temo pozicijskega stavka destinacije Kranj. 24. junija smo objavili razpis za najboljšo vizualno rešitev za destinacijo Kranj in 21. julija odprli 41 poslanih rešitev. Strokovna komisija je izbrala 5 najboljših, vas pa prosimo, da se do njih opredelite in glasujete za vam najljubši znak oz. logotip.

 

Seveda pa uspešna strategija trženja ne temelji zgolj na prepoznavnem logotipu destinacije temveč na številnih drugih, tako vizualnih kot besedilnih, spletnih in drugih predstavitvenih elementih, ki tvorijo splet promocije, trženja in komunikacije, delujejo integrirano in se povezujejo. Ko bomo v začetku septembra zbrali najboljšo celostno grafično rešitev z logotipom na čelu, bomo zapolnili šele prvi del nove sestavljanke, ki nam bo v prihodnje pomagala k lažji in bolj razpoznavni komunikaciji Kranja kot turistične destinacije.

 

Glavni kriteriji razpisa so bili: lahka prepoznavnost in nezamenljivost, likovna čistost in originalnost, likovna skladnost z odlikami in vrednotami Kranja, enostavnost, odprtost in aplikatibilnost ter všečnost.

Kater izmed finalnih predlogov vam je najbolj všeč? Zakaj? Podajte svoj komentar!

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE