SL
EN DE IT

Hotel Actum postal butični hotel leta

Hotel Actum je osvojil naziv Luxury Boutique Hotel of the Year. Nagrado Luxury Travel Guida so prejeli že leta 2016.

 

Njihova nagrada je veliko priznanje, saj gre za vodilni mednarodni turistični portal. Stroga merila ocenjevanja poskrbijo, da gre naziv res v roke najboljšega. V ožji krog se tako uvrsti le hotelska smetana, zaradi česar je zmaga še toliko slajša. Poleg nagrade Luxury Travel Guida so prejeli tudi nagrado Travel & Hospitality Award.

 

»Kot stara generacija in pristaš slovenskega reka 'dober glas seže v deveto vas' v tem duhu vzgajam tudi ekipo Actuma, da neutrudno in z individualnim pristopom skrbimo za  goste. Hotel z lepo okolico ne pomeni veliko brez človeškega vnosa oziroma duše.« - Tatjana Whyte, vodja hotela Actum.

 

Hotel Actum stoji v samem centru mestnega jedra, kjer se prepletata sodobnost in starinskost. Gre prvi hotel v Sloveniji, katerega rdeča nit so starodobni avtomobili. Tako se v hotelu nahajajo deli starodobnikov kot razstavni eksponati ali sestavni deli hotelske opreme. V hotelu je svoj prostor našla tudi odlična restavracija Sonet, ki daje velik poudarek na lokalne pridelke in skrbno pripravo jedi.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo