Dogodki na Gradu Khislstein

maj - september 2024
Prostori gradu ter Vovkov vrt

DOGODKI NA GRADU KHISLSTEIN
maj – september 2024

Grad Khislstein, ki stoji v današnji kranjski kulturni četrti, je dobil ime v 16. stoletju po enem izmed svojih lastnikov, Janžu Khislu. Vpet je v mestno obzidje, ki je na tem mestu še vedno takšno, kot je bilo pred 1500 leti. Nekoč je bilo torej tu utrdbeno območje, danes je to prostor kulture in zabave.

Program dogodkov na Gradu Khislstein 2024 najdete spodaj oz. TUKAJ. Koncerti na Letnem gledališču Khislstein se pričnejo ob 21.00 uri.

V notranjosti gradu ima svoje prostore Gorenjski muzej. Na ogled so različne razstave, ki razgrinjajo arheološko in kulturno dediščino Gorenjske.

Grad za svojim obzidjem skriva eno izmed najlepših slovenskih prizorišč na prostem. Letno gledališče Khislstein v poletnem času ponuja pester program.

Pssst, prihajate v Kranj na enega izmed dogodkov Prešernega poletja in že imate vstopnico? Pred koncertom priporočamo ogled kranjskih doživetij, na katere imate z vstopnico za koncert 20% popusta.

Vrt gradu Khislstein krasi čudovita in mogočna lipa, ki julija in avgusta ob torkih in sredah pod svojo košato krošnjo gosti dve seriji kulturno glasbenih večerov.

Torkovi kulturni vdih so kulturno obarvani večeri, ki združujejo literarne, pogovorne in gledališke vsebine. Skupaj jih pripravljajo Gorenjski muzej, Mestna knjižnica Kranj, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, OI Kranj in Zavod za turizem in Kulturo Kranj.

Glasbeni večeri pod grajsko lipo pa postrežejo z intimnimi glasbenimi dogodki slovenskih izvajalcev.

Program 2024

Letno gledališče Khislstein

JULIJ
→ 5. 7.: Nina Pušlar
12. 7.: Crvena Jabuka > VSTOPNICE
19. 7.: Magnifico > VSTOPNICE
26. 7.: Žan Serčič > VSTOPNICE
27. 7.: Niet > VSTOPNICE

AVGUST
9. 8.: Puccini: La Boheme > VSTOPNICE
16. 8.: The Dublin Legends (ex The Dubliners) > VSTOPNICE
22. 8.: Vivere
23. 8.: Maraaya
29. 8.: Kvatropirci
30. 8.: Tabu – akustika > VSTOPNICE

SEPTEMBER
7. 9.: Gibonni > VSTOPNICEGlasbeni večeri pod grajsko lipo

JULIJ
→ 3. 7.: Maja Keuc > VSTOPNICE
→ 10. 7.: Rudi Bučar trio > RAZPRODANO
17. 7.: Severa Gjurin z zasedbo > VSTOPNICE
24. 7.: Poseben gušt – poezija Iztoka Mlakarja > RAZPRODANO

AVGUST
7. 8.: Avtomobili VSTOPNICE
21. 8.: Nuška Drašček VSTOPNICE
28. 8.: Vlado Kreslin > RAZPRODANOTorkov kulturni vdih

Vsak torek od 9. julija do 27. avgusta

torek, 9. 7. (20.00): Torkov kulturni vdih: “MI – TI”, Vrt gradu Khislstein
torek, 16. 7. (20.00): Torkov kulturni vdih: pripovedovalska predstava: Zares težko je biti dober človek, Vrt gradu Khislstein
torek, 23. 7. (20.00): Torkov kulturni vdih: Literarni večer z predstavitvijo pesniške zbirke, Vrt gradu Khislstein
torek, 6. 8. (20.00): Torkov kulturni vdih: pripovedovalska predstava: Dekle, obljubljeno soncu, Vrt gradu Khislstein
torek, 13. 8. (20.00): Torkov kulturni vdih: Iztok Geister – predstavitev pesniške zbirke z naslovom Tihe stvari, ki bo izšla ob razstavi Marka Pogačnika v Galeriji Prešernovih nagrajencev, Vrt gradu Khislstein
torek, 20. 8. (20.00): Torkov kulturni vdih: Marko Pogačnik – pogovor z Miklavžem Komeljem o knjigi Vedno v začetku, ki je izšla ob njegovi 80. letnici, Vrt gradu Khislstein
torek, 27. 8. (20.00): Torkov kulturni vdih: Večer muzikala »En kabarejski večer«, Vrt gradu Khislstein

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

DOGODKI NA GRADU KHISLSTEIN
junij – september 2024

Več informacij o dogodkih na gradu Khislstein 2024 bo znanih in objavljenih v prihajajočih mesecih.


 

Mogočni grad v starem mestnem jedru Kranja, ki je dobil ime po podjetniku Janžu Khislu, danes združuje znanje in zabavo. Na gradu Khislstein si lahko ogledate poučne razstave Gorenjskega muzeja ali pa obiščete enega izmed številnih dogodkov.

Letno gledališče Khislstein v poletnem času ponuja pester kulturni program.

Ob torkih v juliju in avgustu bo vrt gradu Khislstein kulturno obarvan, saj bo postal prizorišče literarnih pogovorov in gledaliških predstav. Vsebine za Torkov kulturni vdih bodo prispevali Prešernovo gledališče Kranj, Gorenjski muzej in Mestna knjižnica Kranj.

Glasbeni večeri pod grajsko lipoki postrežejo z intimnimi glasbenimi dogodki, bodo vsako sredo v juliju in avgustu.

DOGODKI NA GRADU KHISLSTEIN 
junij – september 2023

Mogočni grad v starem mestnem jedru Kranja, ki je dobil ime po podjetniku Janžu Khislu, danes združuje znanje in zabavo. Na gradu Khislstein si lahko ogledate poučne razstave Gorenjskega muzeja ali pa obiščete enega izmed številnih dogodkov. 

Vstopnice za koncerte si lahko zagotovite TUKAJ.

Letno gledališče Khislstein v poletnem času ponuja pester kulturni program – Program letošnjih koncertov si oglejte tukaj. Poleg se nahaja Kavarna Khislsten 12.56, kjer lahko v miru uživate v svoji najljubši pijači. 

Ob torkih v juliju in avgustu bo vrt gradu Khislstein kulturno obarvan, saj bo postal prizorišče literarnih pogovorov in gledaliških predstav. Vsebine za Torkov kulturni vdih bodo prispevali Prešernovo gledališče KranjGorenjski muzej in Mestna knjižnica Kranj.

Oglejte si letošnji program v junijujulijuavgustu in septembru. Celoten program pa najdete TUKAJ.

Glasbeni večeri pod grajsko lipoki postrežejo z intimnimi glasbenimi dogodki,  bodo vsako sredo v juliju in avgustu – Program letošnjih koncertov si oglejte tukaj.

Vrt gradu bo letos tudi športno obarvan, saj bodo od maja do avgusta potekala druženja kolesarjev, ki se bodo na Kranjski kolesarski roži pripravljali na kolesarsko amatersko dirko L’Etape, ki bo v Kranju potekala od 3. do 4. septembra.

Cenik za uporabo Letnega gledališča Khislstein za prireditve najdete tukaj.  

Prešerno poletje