Izvajalci - Letno Gledališče Khsilstein

junij - september 2023

Povezave:

Na začetekIzvajalci in podrobnejši program 


Gal Gjurin z gosti (20 let): retrospektivni koncert

petek, 9. junij 2023 (20:00) >> VSTOPNICE

Mineva 20 let od Gjurinove prve avtorske plošče, ki jo je priobčil s takratnim improvizacijskim literarno-glasbenim Projektom Mesto (“Minute?”, 2003). Leto pred tem je prejel nominacijo za najboljši književni prvenec leta na Slovenskem knjižnem sejmu (“Mesto”, 2002). Odtlej je priobčil 21 avtorskih studijskih in živih albumov, ki črpajo iz zelo različnih glasbenih smeri, tako za slovenski kakor za severnoameriški trg, večinoma pa jih je kot priznan multiintrumentalist posnel sam. Njegova poezija je prevedena v 7 jezikov in jo najdemo v pesniških antologijah.

Znotraj svoje 25-letne glasbene kariere je v Sloveniji nanizal vrsto zimzelenih uspešnic kot so Kaj vse bi dal, Čas bo na moji strani, Knjiga obrazov, Kadar sva sama, Lahko noč, skrbi ali Dva, ki ležita, hkrati pa je kot Kanadčan prejel dve OMA 2021 in 2022 nagradi v Torontu za najboljšo skladbo leta (za pesmi Secret in Shine), eno za najboljši videospot leta ter nominacijo za producenta leta v Kanadi, hkrati pa se je v Nashvillu v ZDA dvakrat zapored povzpel med 50 najboljših avtorjev na svetu med konkurenco 25.000 avtorji z vsega sveta. V Sloveniji je sodeloval domala z vsemi vidnimi glasbeniki in skupinami iz jazzovski, popularnih, klasičnih in drugih smeri na glasbeni sceni, izpeljal je dvoletno koncertno turnejo s simfoničnim orkestrom Cantabile, za katero je spisal preko 5000 strani not, hkrati pa je sodeloval z množico glasbenikov z vsega sveta. Kot producent in soavtor je podpisan tudi pod destimi albumi Vlada Kreslina.

Retrospektivni koncert bo obsegal tako Galove poznane uspešnice kot njegovo poezijo, nagrajene skladbe iz Kanade in ZDA ter nove slovenske skladbe kot so lanska Priveži se name ter letošnja Kmalu boš tu. Kot posebna gostja bo nastopila tudi Galova sestra Severa Gjurin, s katero naslednje leto obhaja 20. obletnico prve skupne plošče Med moškim in žensko z njegovo takratno zasedbo Olivija.

ZASEDBA:

 • Gal Gjurin: glas, električna, drsna in akustična kitara, poezija, glasbeno vodstvo
 • Severa Gjurin: glas, akustična kitara
 • Kras Gjurin: tolkala, klaviature, kanadski dulcimer
 • Pia Volk: violončelo
 • Leon Žunec: električna kitara, akustilna kitara, banjo, altovski saksofon
 • Frančišek Križ: trobenta, krilni rog, spremni glas
 • Jean Markič: sintetizatorji, Hammond orgle, melotron, orglice, harmonika
 • Juš Kvaternik: bobni
 • Dejan Hudoklin: basovska kitara

VSTOPNICE (sedišča):

 • Early Bird  do 10. 5. (število vstopnic je omejeno): 12€
 • Predprodaja I do 30. 5.: 15€
 • Predprodaja II do 8. 6.: 18€
 • Na dan dogodka: 20€
   

* Trajnostna mobilnost zmanjšuje vaš ogljični odtis zato pridite na dogodek peš, s kolesom, z javnim ali deljenim prevozom. Prljavo Kazalište

petek, 30. junij 2023 (21:00) >> VSTOPNICE

Zasedba, ki se je na začetku imenovala Ciferšlus, je bila ustanovljena l. 1977 v Zagrebu, v delavski četrti Dubrava, po kateri so leta kasneje poimenovali tudi album. Na začetek glasbenega ustvarjanja je vplivala skupina Rolling Stones, zaradi katere so preigravali punk, ki se je kasneje prelevil v rock’n’roll. Kmalu po nastanku so se fantje preimenovali v Prljavo kazalište, po eni izmed epizod popularnega stripa Alana Forda.

Dve leti po nastanku so izdali prvi istoimenski studijski album, Prljavo kazalište, ki je bil zaradi naprednih tekstov in prozahodne glasbe bojkotiran s strani državnih medijev. Drugi album Crno bijeli svijet je bil prodan v nakladi 200.000 izvodov. Sledilo je mnogo koncertov, nekaj let in novih plošč, do leta 1985, ko je skupina izdala ploščo Zlatne godine. To je prvi album, na katerem se je skupini kot glavni pevec pridružil Mladen Bodalec in s katerim je skupina doživela komercialni preboj na hrvaški glasbeni sceni. Tri leta kasneje so izdali eno izmed najznačilnejših plošč skupine, Zaustavite zemlju, z istoimensko naslovno skladbo ter ostalimi: Marina, Moj bijeli labude…in drugimi iz te edicije, ki bodo tvorili tudi železni repertoar na koncertu v Hali Tivoli. Takoj po izdaji je skupina odšla na svetovno turnejo po ZDA, Kanadi, Avstraliji in Evropi, ki jo je zaključila v Zagrebu na Trgu Bana Jelačića (takrat Trg Republike), kjer se je koncerta udeležilo več kot 250.000 ljudi. Koncert so zaradi prevelike udeležbe hoteli odpovedati, policija je 20 minut pred začetkom hotela izklopiti elektriko, vendar zaradi prevelike gneče tega ni mogla storiti. S tem koncertom so postavili absoluten rekord v celotni regiji.

Skupina je nadaljevala s svojim avtorskim ustvarjanjem skozi devetdeseta leta in ob prelomu tisočletja še vedno ostala zvesta sama sebi, svoji glasbi in oboževalcem. Svoja prepričanja je vedno odražala v besedilih, kjer je glavna tematika ljubezen, bolečina ter kritika vojne in družbe. Po zgledu svetovnih bendov so tudi Prljavci posneli uspešen koncert maja 2018, v okviru 40-letnice delovanja. Na razprodan zagrebški stadion so privabili kar 35-tisoč glavo publiko.

VSTOPNICE (stojišča):

 • Early Bird  do 10. 5. (število vstopnic je omejeno): 22€
 • Predprodaja I do 20. 6.: 25€
 • Predprodaja II do 29. 6.: 29€
 • Na dan dogodka: 32€ 

* Trajnostna mobilnost zmanjšuje vaš ogljični odtis zato pridite na dogodek peš, s kolesom, z javnim ali deljenim prevozom. Laibach

sobota, 8. julij 2023 (21:00) >> VSTOPNICE

Laibach je mednarodno najbolj uveljavljena slovenska glasbena in večmedijska skupina, ki se poleg glasbe izraža še s pomočjo ostalih umetniških praks. Skupina je bila ustanovljena 1. junija 1980 v Trbovljah. Njen glasbeni izraz združuje različne žanre, od eksperimentalnega industrijskega zvoka, do simfoničnega, t.i. militantnega klasicizma in elektronske glasbe. So utemeljitelji t.i. retroavantgardne umetniške smeri, ki so jo utemeljili na svojih razstavah tako v zgodnjih 80-ih letih, kot tudi na preglednih razstavah v zadnjih desetih letih.

Angleški tisk jih je označil za najnevarnejšo skupino na svetu. Newyorški radio jih je na gostovanju po Ameriki najavil kot skupino, ki ukinja države in ustvarja nove. V Jugoslaviji so bili več let prepovedani z uradnim dekretom. V nekaterih državah se njihovih nastopov še vedno branijo in tudi ZDA so jim v 80′ letih zaradi ideološke nevarnosti zavrnili vstop v državo. Kljub temu so po severnoameriškem kontinentu izpeljali že pet večjih turnej, evropskih turnej pa niti ne štejejo več. Leta 2015 so uspešno nastopili tudi v hermetično zaprti severnokorejski državi, medijski odzivi na ta koncert pa so Laibach postavili tudi na naslovnico New York Timesa. Od ustanovitve leta 1980 do danes je skupina imela več kot 1100 koncertov po celem svetu, prodala pa je tudi več kot dva milijona albumov. Znamenita bavarska radijska postaja Zündfunk/Bayerischer Rundfunk jih je uvrstila na zemljevid najpomembnejših glasbenih skupin in izvajalcev v zgodovini pop glasbe. Cenjena angleška glasbena revija WIRE je njihov nastop v trboveljski termoelektrarni leta 1990 uvrstila med “60 koncertov, ki so stresli svet”, mednarodni izbor vodilnih glasbenih kritikov sveta pa je njihovo ploščo Opus Dei uvrstil med tisoč najpomembnejših albumov vseh časov.

Skupina je posnela in izdala več kot trideset albumov, od tega jih je 20 studijskih. O njej snemajo filme in pišejo diplomske naloge ter doktorske disertacije, znamenita znanstveno-raziskovalna založba MIT Press iz Bostona (Massachusetts Institute of Technology) pa je o Laibachu izdala knjigo z naslovom »Interrogation Machine«, ki jo napisal dr. Alexei Monroe. Knjiga je izšla tudi v slovenskem, nemškem in francoskem prevodu. S svojim delom je Laibach vplival na mnoge druge pomembne svetovne skupine, med njimi usodno tudi na nemške velikane Rammstein. Njihova matična založba je znamenita Mute Records iz Londona, ki je pod svojo streho združila nekatera izrazitejša svetovna glasbena imena, kot so Depeche Mode, Nick Cave, Goldfrap, Moby, Diamanda Gallas, etc. Skupina Laibach živi in dela v Ljubljani.

VSTOPNICE (stojišča):

 • Early Bird  do 10. 5. (število vstopnic je omejeno): 22€
 • Predprodaja I do 30. 6.: 25€
 • Predprodaja II do 7. 7.: 29€
 • Na dan dogodka: 32€ 

V primeru slabega vremena bo koncert 9. 7. 

* Trajnostna mobilnost zmanjšuje vaš ogljični odtis zato pridite na dogodek peš, s kolesom, z javnim ali deljenim prevozom. Rudi Bučar & Istrabend

petek, 14. julij 2023 (21:00) >> VSTOPNICE

Rudi Bučar, istrski trubadur in večkratni zmagovalec festivalov, s svojim glasbenim ustvarjanjem že poldrugo desetletje ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino, bo, skupaj s svojo Bando, XX.XX. nastopil v XX v XX.

Vsestranski glasbenik, ki je leta 2012 uspešno končal študij jazz petja in aranžiranja na Akademiji za glasbo v Trstu. Je izjemen folk glasbenik z brezhibno glasbeno interpretacijo in mojster istrske poetike. V slovenski Istri ga imajo že za svojega trubadurja; lahko rečemo, da je postal sodobna primorska legenda.

ZASEDBA:

 • Rudi Bučar: vokal, akustična kitara
 • Jan Baruca: električna kitara, mandolina, ukulele, spremljevalni vokal
 • Marko Hrvatin: električna kitara, akustična kitara
 • Mitja Bobič: klaviature, trobenta, spremljevalni vokal
 • Tomaž Boškin: harmonika, spremljevalni vokal
 • Goran Krmac: tuba, topotalnik
 • Simon Markežič: bas kitara
 • Marko Toškan: bobni

VSTOPNICE (sedišča):

 • Early Bird  do 10. 5. (število vstopnic je omejeno): 16€
 • Predprodaja I do 7. 7.: 18€
 • Predprodaja II do 13. 7.: 20€
 • Na dan dogodka: 22€

V primeru slabega vremena bo koncert 16. 7. 

* Trajnostna mobilnost zmanjšuje vaš ogljični odtis zato pridite na dogodek peš, s kolesom, z javnim ali deljenim prevozom. Vlado Kreslin & Mali bogovi

petek, 21. julij 2023 (21:00) >> VSTOPNICE

Vlado Kreslin, radi mu rečemo kar trubadur panonskih ravnic in ambasador Prekmurja, se je začel ukvarjati z glasbo kot bobnar v začetku sedemdesetih let. Z zasedbo Martin Krpan je v osemdesetih posnel dve uspešni plošči in med drugim odprl koncerte Roryja Gallagherja, skupine R. E. M, Michaela Chapmana in dvakrat Boba Dylana. Konec osemdesetih se je Kreslin začel glasbeno družiti s starejšimi godci iz rojstnih Beltincev – Beltinško bando. Posvetil se je ljudski godbi in povzročil pravi preporod etno glasbe ter njenega dojemanja na Slovenskem. Ljudsko glasbo je približal mlajšim generacijam in spodbudil ljudi, »da so si upali spregovoriti v lastnem narečju«.

V Beltinški bandi delujeta zdaj že druga in tretja generacija ljudskih muzikantov. Vlado pogosto sodeluje z mlajšimi slovenskimi in uglednimi tujimi glasbeniki, preskakuje glasbene in državne meje ter podira tabuje, kot je lepo opisal reški Novi list: »Vlado Kreslin nikdar ni dovolil, da meje na Rupi, Uni, Bregani in Drini postanejo tudi meje v njegovi glavi.« Izdal je že trideset plošč z avtorsko glasbo in nekaj pesniških zbirk ter nastopal v filmu in gledališču kot avtor glasbe in igralec. Številne njegove pesmi so ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge. Je član Društva slovenskih pisateljev. Ameriška pisateljica Ruth Dupre je napisala njegovo biografijo Vlado Kreslin, Slovenija in jaz, leta 2018 pa je nastal dokumentarni film Poj mi pesem režiserja Mirana Zupaniča.

VSTOPNICE (stojišča):

 • Early Bird  do 10. 5. (število vstopnic je omejeno): 17€
 • Predprodaja I do 10. 7.: 19€
 • Predprodaja II do 21. 7.: 22€
 • Na dan dogodka: 25€ 

V primeru slabega vremena bo koncert 24. 7. 

* Trajnostna mobilnost zmanjšuje vaš ogljični odtis zato pridite na dogodek peš, s kolesom, z javnim ali deljenim prevozom. Bajaga & Instruktori

petek, 28. julij 2023 (21:00) >> VSTOPNICE

Ex-yu legenda Momčilo Bajagić – Bajaga se skupaj s svojimi inštruktorji po dolgem času vrača v Kranj! Večer ne bo minil brez večnih hitov, kot so ‘Zažmuri’, ‘Tišina’, ‘Ti se ljubiš’, ‘Plavi safir’, ‘Moji drugovi’, ‘Dobro jutro džezeri’ idr. Srbski rock zvezdnik je namreč eden redkih ex-yu izvajalcev, ki so v bivši Jugi navduševali različne generacije in v vseh takrat skupnih državah navdušujejo še danes!

VSTOPNICE (stojišča):

 • Early Bird  do 10. 5. (število vstopnic je omejeno): 22€
 • Predprodaja I do 20. 7.: 25€
 • Predprodaja II do 27. 7.: 29€
 • Na dan dogodka: 32€ 

* Trajnostna mobilnost zmanjšuje vaš ogljični odtis zato pridite na dogodek peš, s kolesom, z javnim ali deljenim prevozom. MRFY

sobota, 29. julij 2023 (21:00) >> VSTOPNICE

MRFY so 4-članski novomeški indie rock pop fenomen, ki ga sestavljajo vokalist in kitarist Gregor Strasbergar, bas kitarist Lenart Merlin, kitarist Tomaž Zupančič in bobnar Rok Klobučar. Fantje tresejo slovenske odre že več kot 5 let, svoj prvenec Story pa so leta 2018 predstavili širši publiki v Kinu Šiška, se naslednje leto pojavili na Šiška Open, kasneje pa na tem prizorišču ogrevali publiko tudi za alter rockerje Skunk Anansie.

Septembra 2018 je skupina izdala prvenec Story pri založbi SonicTribe. Plata je bila pri publiki lepo sprejeta, skupina pa je z nje izdala skupaj kar devet singlov in videospotov, ki so jih podprli s številnimi nastopi po celi Sloveniji na Top Mont turneji.

Po prvi prisilni korona pavzi so leta 2020 s prijatelji Matter predstavili poletni zagonetni cross over hitič Zonzei, še prej pa se z izkušenim Žarkom Pakom zakopali v studio na snemanje novega materiala. Spomladi 2021 je udaril izjemno odmeven singl Zaljubila, po poletnem razdejanju po slovenskih odrih pa so se poklonili zvesti fan bazi s hitom generacije Prjatučki, ki je doslej njihov najuspešnejši komad.

Sledila je druga prisilna korona pavza in bend je pospešeno zaključeval produkcijo novih pesmi. Spomladi 2022 so izdali tretji singl “Angeli”, ki je napovedal drugo ploščo z naslovom ”Use” – premierno je bila izvedena v dvakrat razprodani Katedrali Kina Šiška. Sledila je poletna turneja po Sloveniji med drugim z nastopi na Castle festivalu, Žalski noči, Rock Gače, Majskih igrah, Lampijončkih, Radenski noči, Ale u pale, itn. Leto zaključujeta še 2 singla: San Francisco in Tobogan ter jesenski dvakrat razprodani Orto bar. Zato lahko že rečemo, da je za MRFYji najuspešnejše leto do zdaj, kar dokazuje tudi nagrada Zlata piščal za pesem leta (Prjatučki) in uvrstitev kart treh singlov med deseterico najbolj predvajanih skladb leta na Valu 202.

VSTOPNICE (stojišča):

 • Early Bird  do 10. 5. (število vstopnic je omejeno): 12€
 • Predprodaja I do 20. 7.: 15€
 • Predprodaja II do 27. 7.: 18€
 • Na dan dogodka: 20€ 

* Trajnostna mobilnost zmanjšuje vaš ogljični odtis zato pridite na dogodek peš, s kolesom, z javnim ali deljenim prevozom.Giuseppe Verdi – La Traviata

sobota, 12. avgust 2023 (21:00) >> VSTOPNICE

Pehlivanian Operna akademija (POA) je temelj za uspešno usposabljanje mednarodnih dirigentov, ki prihajajo z različnih celin. Učenje dela s pevci je ključni del uravnotežene dirigentske kariere. Namen in cilj Maestra Pehlivaniana je omogočiti čim več dirigentom, da izboljšajo svojo tehniko in znanje o tem, kako najbolje sodelovati s pevci. Akademija vsako poletje pripravi eno celotno opero in slovenski javnosti omogoči, da si jo lahko ogleda v svojih mestih. Predstavitev priljubljenih oper širšemu občinstvu je eden od ciljev Maestra in s tem otrokom, mladostnikom, mlajšim in starejšim odprli vrata, da uživajo v “operni izkušnji” na domačih tleh.

Med operno predstavo bo publika v enem večeru na odru videla različne dirigente ter videla in slišala razlike med posameznimi dirigenti in njihovo komunikacijo s pevci in orkestrskimi glasbeniki. Priložnost je dana čim večim pevcem, da se pridružijo in izobražujejo na akademiji z Maestrom Pehlivanianom in njegovimi študenti dirigiranja. Cilj je vsem pevcem nuditi priložnost, da se naučijo eno ali več vlog v operi La Traviata. Strokovno pomoč pevcem bo nudil z lastnimi izkušnjami tudi slovenski tenorist, operni in koncertni pevec, Janez Lotrič. Tako je POA edinstvena priložnost na svetu za učenje IN nastopanje v opernih vlogah. Vsem pevcem med procesom akademije osebno svetuje sam maestro Pehlivanian. K sodelovanju so povabljeni mladi slovenski pevci iz vse Slovenije, zato ima javnost priložnost v enem večeru slišati več različnih pevcev, ki pojejo eno ali več posameznih opernih vlog.

Mladi pevci in dirigenti imajo v mesecu avgustu priložnost večkrat nastopiti po vsej Sloveniji, akademija pa je začela dobivati mednarodno pozornost, tako da italijanske operne hiše že prosijo Maestra, da predstavo akademije pripelje v njihova gledališča prek meja Slovenije. Ti nastopi so redke priložnosti za mlade glasbenike, ki so v opernih hišah po vsem svetu običajno na voljo le profesionalcem. Operna predstava se bo izvajala samo na prostem in v “koncertni različici”, kar pomeni, da bodo pevci na odru stali pred orkestrom, brez kostumov in scenografije, kot se to dogaja v operni hiši. Običajno so vsi recitativi s čembalom pri izvedbi izpuščeni, tako da lahko občinstvo uživa le v glasbi, ki jo je skladatelj napisal za orkester in pevce. Predstavo bo spremljal orkester Pehlivanian Opera Academy – zasebni orkester Maestra, ki je bil sestavljen posebej za njegovo poletno akademijo in ga sestavljajo najboljši mladi slovenski orkestrski glasbeniki.

VSTOPNICE (sedišča):

 • Early Bird  do 10. 5. (število vstopnic je omejeno): 16€
 • Predprodaja I do 1. 8.: 18€
 • Predprodaja II do 11. 8.: 18€
 • Na dan dogodka: 22€ 

* Trajnostna mobilnost zmanjšuje vaš ogljični odtis zato pridite na dogodek peš, s kolesom, z javnim ali deljenim prevozom. Batista Cadillac

petek, 18. avgust 2023 (21:00) >> VSTOPNICE

Od soula do rocka preko popa nazaj do soula. Kot dobro vino rabi svoj čas, so ga tudi Batista Cadillac in po štirih letih počasnega zorjenja se je v ’22 zgodilo na veliko. Najprej izjemno uspešen nastop na EMI, kjer so prvič stopili na veliki TV oder in predstavili najbolj izstopajoč komad EME 22. In Mim pravil je hitro postajal vseslovenski hit, ki ga je s svojim pripevkom v spotu močno obeležil G.H. alias Gojko Ajkula. Potem priprave na izid albuma, prvenca, ki je luč sveta ugledal ob nastopu na naslednjem velikem odru, na razprodanem koncertu v Kinu Šiška.

Sezona pomlad/poletje je minila v znamenju številnih nastopov, na katerih se je svež rookie bend dokončno prelevil v suvereno soul mašino, ki se je v vsem svojem sijaju in moči ponovno pokazala publiki na razprodanem koncertu v Siti Teatru. A fantje pravijo, da je pred njimi še mnogo izzivov in da je to šele začetek.

Drži. Batista Cadillac so boljši iz koncerta v koncert, zato ne zamudite naslednjega!

ZASEDBA:

 • Urban Lutman: vokal
 • Matija Koritnik: kitara, vokal
 • Primož Hudoklin: kitara
 • Jakob Zlatinšek: klaviature
 • Sebastjan Podlesnik: bas kitara
 • Enos Kugler: bobni

VSTOPNICE (stojišča):

 • Early Bird  do 10. 5. (število vstopnic je omejeno): 12€
 • Predprodaja I do 10. 8.: 15€
 • Predprodaja II do 17. 8.: 18€
 • Na dan dogodka: 20€ 

V primeru slabega vremena bo koncert 20. 8. 

* Trajnostna mobilnost zmanjšuje vaš ogljični odtis zato pridite na dogodek peš, s kolesom, z javnim ali deljenim prevozom. 


Big Foot Mama (akustika)

sobota, 26. avgust 2023 (21:00) >> VSTOPNICE

Big foot mama

Big Foot Mama tako že 33. leto opravičuje status enega največjih slovenskih bendov v zgodovini. Skupino so v zadnjih letih zaznamovali veliki uspehi, kot je dvakrat razprodana Arena Stožice (leta 2015 ob 25-letnici in 2022 ob 30-letnici), izid akustične plošče AKUSTIKA in koncertne BFM 30 iz Stožic.

Medtem ko so fantje začeli ustvarjati material za nov studijski album, na koncertih predstavljajo prerez celotne kariere z vsemi starimi in novejšimi uspešnicami, kot so NISEM VEČ S TABO, ČRN TULIPAN, ROLA SE, VRN SE K MEN, UŽITEK NA REPLAY, NORMALEN, SAM PRJATLA, ROLA SE, LED S SEVERA, ter kakšnim posladkom za svoje največje sladokusce vmes.

VSTOPNICE (sedišča):

 • Early Bird  do 10. 5. (število vstopnic je omejeno): 22€
 • Predprodaja I do 15. 8.: 25€
 • Predprodaja II do 25. 8.: 28€
 • Na dan dogodka: 30€ 

V primeru slabega vremena bo koncert 27. 8. 

* Trajnostna mobilnost zmanjšuje vaš ogljični odtis zato pridite na dogodek peš, s kolesom, z javnim ali deljenim prevozom. Magnifico

petek, 1. september 2023 (21:00) >> VSTOPNICE

Charlatan in romantik. Idealist in voajer, predvsem pa glasbenik, ki se od leta 1993 ni ustavil. Magnifico je v treh dekadah močno zaznamoval slovensko kulturo. Dal nam je 24000 poljubov, nam predstavil Silvijo, razbijal stereotipe, seznanil nas je s čefurji, pedri in ostalimi manjšinami, naučil nas je Marš na Drino in nam podaril samo ljubezen. Ko je zapel Hir aj kam hir aj go, se mu je zgodil export-import, potem pa še šarlatanska Tivoli in Cici Mici.

V svoji karieri je izdal osem avtorskih plošč in tri filmske albume, imel preko 1000 koncertov doma in po svetu.

VSTOPNICE (stojišča):

 • Early Bird  do 10. 5. (število vstopnic je omejeno): 22€
 • Predprodaja I do 15. 8.: 25€
 • Predprodaja II do 31. 8.: 29€
 • Na dan dogodka: 32€ 

Število mest za invalidne osebe na vozičkih je omejeno (2) in je obvezna predhodna najava, najkasneje 1 dan pred dogodkom. Do največ en spremljevalec lahko na blagajni kupi vstopnico. Dodaten informacije tic@visitkranj.si, 042380450. 

V primeru slabega vremena bo koncert 3. 9. 

* Trajnostna mobilnost zmanjšuje vaš ogljični odtis zato pridite na dogodek peš, s kolesom, z javnim ali deljenim prevozom. M!2

petek, 8. september 2023 (21:00) >> VSTOPNICE

Mi2

Ime M!2 se na slovenski glasbeni sceni prvič pojavi v letu 1995. Od takrat naprej so nepogrešljivi s svojimi že skoraj ponarodelimi Sladka kot med, Čakal sn te ko kreten, Moja teta estera, Ko bil sn še mali pizdun, Zbudi me za 1. Maj, Sveta Margareta, Pojdi z menoj v toplice, Črtica, Hči vaškega učitelja, Čista jeba …

V amfiteater Letnega gledališča Khislstein se tokrat vračajo z boljl ostrimi ritmi, električno z vso energijo.

VSTOPNICE (stojišča):

 • Early Bird  do 10. 5. (število vstopnic je omejeno): 17€
 • Predprodaja I do 30. 8.: 19€
 • Predprodaja II do 7. 9.: 22€
 • Na dan dogodka: 25€ 

V primeru slabega vremena bo koncert 10. 9. 

* Trajnostna mobilnost zmanjšuje vaš ogljični odtis zato pridite na dogodek peš, s kolesom, z javnim ali deljenim prevozom.