Okusi kranjskih miz - Gostilna pr' Bizjaku

10. - 26. maj 2024

GOSTILNA PR’ BIZJAKU 
Okusi kranjskih miz (10. – 26. maj 2024)

Umeščena v naročje mogočnega Storžiča se Gostilna pr’ Bizjaku lahko pohvali z več kot dvestoletno tradicijo. V zadnjem obdobju kuhinjo vodita dva mlada chefa: Tadej Rozman in Ivo Tikvić. Prisegata na lokalne sestavine, ki jih predstavita na iznajdljiv in moderno zastavljen način.

Gostilni pr’ Bizjaku je kulinarični vodnik Gault & Millau Slovenija podelil eno kuharsko kapo, kulinarična revija Falstaff jim namenja ene vilice, na ocenjevanju Vivi so označeni z nasmeškom.

Jedilnik (10. – 26. maj 2024):

Med 10. in 26. majem lahko Okuse kranjskih miz v Gostilni pr’ Bizjaku rezervirate od torka do petka, in sicer od 12. do 20. ure. Rezervacija je obvezna.

Pozdrav iz kuhinje
Hladna predjed: terina postrvi, jabolčni chutney, praženi lešniki, pikantni aioli, morski šparglji
 Glavna jed: jelenov ossobuco, polenta, tart rdeče pese, rdeče čebule in granatnega jabolka, skorjica pirinega riža, sotirani šparglji
Sladica: tortica pavlova – flambirana meringa, jagodičevje, malinin sorbet in bazilikina granita

Cena jedilnika: 29 evrov

 Lokalne sestavine: postrvi iz Okanove ribogojnice (Mošnje), jabolka s Kmetije Matijovc (Podbrezje), jajca z domačije Jarc (Tržič), polenta in pirin riž z Ekološke kmetije Šlibar (Tržič), rdeča pesa in mikrozelenje s Kmetije Pstota (Zgornje Duplje), mlečni izdelki Mlekarstva Podjed (Olševek), šparglji z Dolinarjeve domačije (Žabnica) in jagodičevje z Vrtnarije pr’ Baron (Dvorska vas).

 Kontakt: 031 640 930

 Naslov: Zgornja Bela 20a, 4205 Preddvor (google zemljevid)

 Odprto:
tor. – sob. 12.00 – 22.00
ned., pon. zaprto

Rezervacija:

Med 10. in 26. majem lahko Okuse kranjskih miz v Gostilni pr’ Bizjaku rezervirate od torka do petka, in sicer od 12. do 20. ure. Rezervacija je obvezna.

Po oddani rezervaciji boste na navedeni elektronski naslov v kratkem času prejeli potrditveni e-mail. Če e-maila ne prejmete, poskusite ponovno izpolniti obrazec oz. nam težavo sporočite na kulinarika@visitkranj.siRezervacija velja, ko vam nanjo po elektronski pošti odgovori izbrana restavracija!