Prešerni december - Izvajalci

3. - 31. december 2023
Staro mestno jedro

IZVAJALCI 2023

Prižig lučk z Moon Time Quartetom in Ledeno kraljico
(3. 12., nedelja, 17.00, Glavni trg)

Tudi letos bodo praznične luči v Mestni občini Kranj tradicionalno prižgali 3. decembra, na občinski praznik, rojstni dan največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Za glasbo bo poskrbela skupina Moon Time Quartet, dogodek bo obiskala Ledena kraljica, ob prižigu lučk pa bo potekal tudi praznični sejem.

Ledena kraljica z ledenimi artisti širi med otroke vero v pravljična bitja. Kajti samo z vero otrok, lahko ogenj v ledenem kraljstvu gori. Ko ogenj gori, dobijo bitja pravljično moč. S cirkusom, žongliranjem, akrobatiko in čaranjem artisti burijo domišljijo gledalcem vseh starosti in na koncu ogenj ponovno zagori.

Moon Time Quartet izvaja dobro poznane jazzovske standarde in brazilske bossa nove, ki pa bodo tokrat obarvani božično. Letnemu času primeren izbor poznanih vokalnih in inštrumentalnih priredb bo pričaral čudovito vzdušje v pričetek prazničnega decembra.

Sprevod sv. Miklavža in koncert Glasbene šole Kranj
(5. 12., torek, 17.00, Glavni trg)

Najmlajši učenci Glasbene šole Kranj težko pričakujejo prvega od decembrskih dobrih mož, zato so že začeli pridno vaditi, da ga bodo pričakali in pozdravili z glasbo in petjem. S skupinskim muziciranjem se nam bodo predstavili učenci različnih glasbil: harmonikarji, flavtisti, godalci in še kdo! Po koncertu bo otroke obiskal tudi sv. Miklavž s svojim spremstvom.

Joške v’n – 20 let
(8. 12., petek, 19.00, Glavni trg)

Negativna mnenja o kakovosti slovenske glasbe, ki so še danes močno ukoreninjena v podzavesti mnogih, so člane skupine Joške v’n spodbudila v to, da dokažejo nasprotno. Štirje ljubitelji slovenskih avtorjev in pesmi so tako sklenili vrste v skupnem interesu in ustanovili glasbeno skupino, katere glavni cilj je prirediti čim boljšo zabavo tistim, ki nekaj dajo na slovensko zabavno glasbo, ostalim pa pokazati, da ni vse sosedovo boljše. Njihovi polno obiskani akustični koncerti so najlepši pokazatelj, da je dvomljivcev vse manj in manj.

Sem slišal peti IV – srečanje oktetov in malih vokalnih skupin
(9. 12., sobota, 19.00, Glavni trg)

Sem slišal peti je srečanje oktetov in malih vokalnih skupin. Nastopili bodo KD Gorenjski oktet, Pevska skupina Garažni decet (Škofja Loka), Vokalna skupina Alikvot (Postojna), Vokalna skupina Flance (Tolmin), Oktet Sotočje (Črniče) in Mariborski oktet (Maribor). Vabljeni, da našim odličnim pevskim gostom prisluhnete na koncertu, kjer bodo zazvenele najrazličnejše skladbe; od ljudskih do božičnih.

Dixie Šok Band
(15. 12., petek, 19.00, Glavni trg)

Šest članska zasedba prekaljenih glasbenikov igra legendarno, veselo, zabavno dixieland glasbo za poslušalce vseh starosti. To je glasba, ki se je rodila v začetku 20. stoletja na jugu ZDA v mestu New Orleans. Najznamenitejši predstavnik te glasbene zvrsti je bil trobentač in pevec Louis Armstrong. Skupina Dixie Šok obstaja že nekaj let in je v tem času nastopila že na mnogih koncertih in dogodkih po vsej Sloveniji ter navdušila različna občinstva. Decembra bodo na Glavnem trgu pričarali vzdušje ob katerem vas bodo zasrbele pete. Vabljeni, da se zavrtite ob živahni spremljavi!

Tuba božički
(16. 12., sobota, 11.00, Glavni trg)

Vseslovenski TubaBožič je projekt, ki ga Glasbena šola Kranj gosti že več let. Na koncertu se predstavijo glasbeniki, ki igrajo tubo ali evfonij in prihajajo z vseh koncev Slovenije. Pridružijo se člani godb, učenci in učitelji glasbenih šol in drugi, ki z veseljem igrajo omenjeni glasbili ter se radi družijo ob glasbi. Z božično obarvano glasbeno tematiko nas tako z odra zagotovo pozdravi preko 50 božičkov in nam polepša sobotno dopoldne. Poslušalci pa ste vabljeni, da se ob najbolj znanih božičnih melodijah pridružite s prepevanjem!

Le Serpentine
(16. 12., sobota, 19.00, Glavni trg)

Novi val slovenske alternative oziroma krajše – Le Serpentine. Kranjski rock band, ki meša primesi alternative 80ih, indie rocka, dream popa in post punka. Vse to v slovenskem jeziku. Za skupino je že kar nekaj uspešnih koncertov na velikih in malih odrih po vsej Sloveniji.

Sprejem športnikov Kranja & koncert Vazz
(22. 12., petek, 19.00, Glavni trg)

Kranjske športnike, za katere smo navijali in se z njimi potili, bomo za njihove dosežke počastili z močnim aplavzom na sprejemu športnikov Kranja. Po podelitvi sledi nastop vsestranskega ljubljanskega umetnika Vazz-a. S hitrim in kvalitetnim razvojem glasbene produkcije in suverenega tekstopisja, ki zadiha v originalni vsebini, se Vazz nedvomno uvršča med vodilne obraze nove reperske generacije na slovenski sceni. Za piko na i je njegov nastop v živo začinjen z osvežilno energijo basista Petra Smrdela in bobnarja Žige Smrdela ter obljublja plesno bombo, ki se je ne splača zamuditi. Pravi športni podvig!

Žur Radia Kranj
(28. 12., četrtek, 19.00, Glavni trg)

Ekipa Radia Kranj bo poskrbela za noro zabavo z veliko glasbe, še več znanih obrazov iz sveta slovenske estrade in nepozabno druženje. Dva izmed poslušalcev Radia Kranj se bosta v VIP prostoru ob dobri hrani in pijači družila z vsemi povabljenimi estradniki.

HELP! A Beatles Tribute
(29. 12., petek, 19.00, Glavni trg)

HELP! A Beatles Tribute izvaja glasbo legendarnih The Beatles . Pohvalijo se lahko z več kot 600 koncerti v zadnjih devetih letih v kar 20-ih državah. HELP! preigravajo repertoar skupine The Beatles vse od njihovih začetkov, pa do konca njihove kariere. Energičen nastop, pristna oblačila in frizure, avtentični inštrumenti in zvok bodo vzbudili občutek, da ste dejansko na koncertu liverpoolske četverice.

Županov koncert – Petar Grašo
(30. 12., sobota, 19.00, Glavni trg)

Petar Grašo je eden najbolj znanih hrvaških pevcev, tekstopiscev, skladateljev in kantavtorjev, ki je v svoji bogati glasbeni karieri sodeloval s številnimi vrhunskimi glasbeniki in je dobitnik skoraj vseh večjih nagrad v regiji. Obeta se nam nepozaben večer za vse generacije, kjer ne bodo manjkali tako aktualni hiti kot njegove največje uspešnice, ki jih je ustvaril tekom tridesetletne kariere! Obisk koncerta je idealen za decembrski čas, saj je Petar Grašo znan po nastopih, ki so polni energije in romantike.

Silvestrovanje – Miran Rudan InDesign
(31. 12., nedelja, 19.00, Glavni trg)

Miran Rudan je v svoji glasbeni karieri sodeloval s skupinami kot so Moulin Rouge, Randez Vous in Pop Design. Tokrat vas bo na noge spravil kot frontman zasedbe InDesign! V leto 2024 nas bodo pospremile uspešnice Na nebo, Medena, Norcu podoben, Nisem ti verjel, Ko si na tleh, Naj vino tvoj poljub sladi in mnoge druge.

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa in izvajalcev.