SL
EN DE IT

Jan Plestenjak: Zaljubljen sem v to našo deželo

Romantičen, oboževan in priljubljen pop pevec Jan Plestenjak prihaja z najljubšimi hiti nežnejšega spola. Na hitro smo poklepetali z njim, vstopnice za njegov koncert 7. julija, ki bo na Letnem gledališču Khislstein, pa si lahko zagotovite tukaj.

 

Odraščali ste v Škofji Loki, živite v Strunjanu. Ste bolj Primorec ali Gorenjec?
Sem Slovenec. Moja ustvarjalnost je prepletena s slovenskim jezikom in sem zato morda še posebno domoljuben. Res sem zaljubljen v to našo deželo.


Bi lahko med primorsko in gorenjsko publiko povlekli kakšno vzporednico?
Moj odnos do publike je zelo intimen. Kot avtor svojih pesmi se v vsaki v veliki meri razgalim, in ko sem na odru, z interpretacijo dodam še sebe v celoti. Zato sem po vsakem koncertu popolnoma izčrpan. Prepričan sem, da ljudje to začutijo, in se zato tudi vedno znova vračajo pod moje odre.


Šolali ste se kot klasični glasbenik, obiskovali ste glasbeni kolidž Berklee v Bostonu. Vam je kdaj žal, da se niste usmerili v akademske vode?
Sploh ne. Kaj pa je 'akademskost'? Je to povezano z zvrstjo ali profesionalnostjo in predanostjo temu, kar delaš? Mislim, da je 'akademskost' prevečkrat hermetična in sama sebi dovolj.

Vstopnic za koncert Jana Plestenjaka lahko kupite TUKAJ!

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo