SL
EN DE IT

Januarskih 5

Naj bo začetek leta sladek, unikaten, otroško navihan, športno razpoložen in v dobri družbi. Preverite naše nasvete kako do odličnega janaurja!

 

Hrana: Kavarnica Prešernov hram

 

 

Kavarnica Prešernov hram se nahaja na Glavnem trgu, v bližini cerkve sv. Kancijana. Kavarna je pravi naslov za vse ljubitelje sladkih in slanih palačink. V ponudbi imajo namreč preko 20 kombinacij. Nutella, bela čokolada, Milka, Kinder bueno, Raffaello, Amaretto, Oreo, Bajadera, banana-jagoda, marmelada in limona-pomaranča so kraljice sladkih okusov. Na drugi strani pa jim protiutež dajejo slani okusi kot so mehiška, slanina, suha salama, pršut, tuna, siri in vegi. Ponudbo sproti dopolnjujejo z vedno novimi okusi! Ob katerem okusu so se vam zalesketale oči in pocedile sline? 

 

Pijača: Bar Mitnica

 

Bar Mitnica

 

Po palačinkarskem razvajanju se sprehodite do Mitnice in se pogrejte s pijačo po vašem okusu! Gre za enega izmed največjih lokalov v mestu, saj poleg prostorne notranjosti, ponuja tudi veliko teraso za tiste goste, ki jih zimski mraz ne moti preveč. Bar se nahaja v eni izmed najpomembnejših poznosrednjeveških stavb v mestu. Čas njenega nastanka sega v daljne leto 1527. Njena posebnost je zanimivo poslikano pročelje, ki je bilo skozi stoletja večkrat predelano in obnovljeno.

 

Nakup: Mancca

 

Mancca nakit

 

Iz izložbe na Glavnem trgu vas pozdravljajo modni kosi oblikovalke Mance Končnik. Njeni kosi združujejo estetiko, drznost in multifunkcionalnost. Rdeča nit nit vseh kosov je linija. Manca navdih za oblikovanje črpa iz narave in vesolja. Geometrijskim elementom protiutež dajejo različni materiali, ki s svojo mehkostjo dopolnijo ostre linije. Manca pri kreiranju poprime za najrazličnejše materiale – pleksi steklo, pesek, usnje, trakove, bleščice, verige, spreje... Pri ustvarjanju se ne pusti omejevati in raje eksperimentira ter zelo uspešno združuje nezdružljivo. Znamka Mancca je namenjena urbanim, modnim in samozavestnim ženskam, ki si ne bojijo izstopati iz množice povprečja z drznim kosom, ki privablja poglede.

 

Izlet: Drsanje na Slovenskem trgu

 

Drsanje

 

Do 27. februarja se bo Slovenski trg zopet spremenil v drsališče pod zvezdnatim nebom. Drsališče obratuje med ponedeljkom in petkom od 15. do 21. ure ter ob sobotah, nedeljah in med počitnicami od 9. do 21. ure. Možna je izposoja drsalk (3€) in pingvina (3€) za pomoč pri drsanju. Drsanje je brezplačno, vendar je za vstop na območje drsališča potrebno izpolnjevanje enega izmed PCT pogojev.

 

Dogodek: Krice Krace

 

Krice Krace

V Kricah Kracah soustvarjajo lutkarji, likovniki, kiparji, oblikovalci, pravljičarji in umetniki vseh vrst.  Čeprav s svojim delovanjem širijo različna znanja in dobro voljo med ljudi vseh starosti, največ časa posvetijo najmlajših. Tako se v hiši na naslovu Tomšičeva ulica 14 vsak mesec odvija cela kup različnih dogodkov. V januarju ne zamudite:

 

  • Eko pod zeleno smreko (ustvarjalna delavnica z recikliranim materialom), vsako soboto, 11.00
  • Bela mačica (predstava), 7. januar, 17.30
  • Hrastač (sand tale), 14. januar, 17.30
  • Čarodej Toni in čarobni prah (predstava), 21. januar, 17.30
  • Boana (predstava), 28. januar, 17.30

 

Foto: Kavarnica Prešernov hram, Andraž Muljavec – Fotomorgana, Mancca, Jošt Gantar, Krice Krace

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo