SL
EN DE IT

Jazz Kamp Kranj 2017

Ob koncu avgusta (med 18. in 27. avgustom 2017) se bo na preprosto idealni scenografiji odvil tradicionalni Jazz Kamp Kranj 2017. Vstop prost, udeležba za ljubitelje jazza in glasbe nasploh obvezna.

 

Konec avgusta bomo ležerno uživali v dolgih večerih na festivalu Jazz Kamp Kranj, ki na rob kranjske skale, na Pungert, privablja izjemne glasbenike ter vse ljubitelje džeza, vina in prijetnega vzdušja, ki ga znamo uživati vse generacije.

 

Naj vas zadnji sončni žarki božajo med klepetom s prijatelji. Kje smo preživeli dopust, kam nas je pot zanesla tokrat, kje smo se to poletje najbolj nasmejali?

 

Pester program 14. Jazz Kampa Kranj

Program festivala bo zelo pester, saj se nam bodo predstavili številni slovenski in tuji izvajalci, v okviru glasbenih delavnic pa bodo kot mentorji predavali priznani slovenski in glasbeniki iz evropskih držav, ki bodo tudi tradicionalno nastopili na koncertnem večeru mentorjev glasbenih delavnic Jazz Kampa Kranj 2017.

 

V okviru koncertnih večerov bodo nastopili Bluesbreakers iz Avstrije, že omenjeni koncert mentorjev glasbenih delavnic, ki kot smo že omenili, tudi spada v tradicionalno ponudbo koncertov. V večernem programu se nam bodo predstavili tudi glasbeniki oz. udeleženci poletne šole jazza oz. glasbenih delavnic HGM (Hrvaška glasbena mladina) iz hrvaškega Grožnjana. Zelo nas veseli, da so se našemu vabilu odzvali člani zasedbe Papir, ki bo nastopila v torek 22. 8. 2017. V letošnjem programu se ponovno za en večer »selimo« v amfiteater Letnega gledališča Khislstein, kjer bosta, ob spremljavi odličnih, francoskega bobnarja Christopha Brasa in slovenskega basista Aleša Avblja, v duetu nastopila nemški pianist azerbajdžanskega rodu David Gazarov in madžarski pianist, ki že dolga leta deluje v Franciji, Emil Spanyi.

 

Skupina Manouche, ki bo nastopila v četrtek 24. avgusta, je s časovnim in slogovnim mostom povezala arhaični francoski manouche  jazz z modernimi elektronskimi plesnimi ritmi. Big band RTV Slovenija se bo z gostom, nekdanjim dolgoletnim bobnarjem orkestra Ratkom Divjakom, ki letos obeležuje svoj 70. letnico predstavil v petek 25. 8..

 

V soboto 26. avgusta pa se bodo predstavili udeleženci glasbenih delavnic Jazz Kampa Kranj 2017 in sicer dopoldan v okviru »Jazz Kamp Kranj Festa« in zvečer na zaključnem koncertu.

 

Pred večernimi koncerti  bodo potekale tudi vinske degustacije »Vinski scenosled Jazz Kamp Kranj 2017« na katerih se bodo predstavili priznani slovenski vinarji.

 

Kot že v preteklosti se Jazz Kamp Kranj začenja s fotografsko razstavo fotografov Gorazda Uršiča in Zorana Kozine, ki bo svoja vrata odprla 17. avgusta in sicer kar na treh lokacijah, v Galeriji Pungert, Otroškem stolpu Pungert in Galeriji Bala.

 

Novost letos pa je »uverturni koncert« Jazz Kamp Kranj na obisku pod Grajsko lipo v okviru katerega bo nastopil DrummingCellist Kristijan Krajnčan, večeri pa potekajo v organizaciji Zavoda za turizem in kulturo Kranj in umetniške vodje Romanje Krajnčan. Uverturni koncert bo v četrtek 17. avgusta, ob 20. uri na vrtu gradu Khislstein.

 

Vse pomembnejše informacije o Jazz Kampu Kranj 2017 bomo v kratkem osvežili tudi na za to posebej pripravljeni podstrani Jazz Kamp Kranj.

 

Jazz Kamp Kranj 2017

 • petek, 18. - nedelja, 27. avgust 2017
 • Pungert (Kranj)
 • Več info tukaj

 

Dnevni program:

 • PETEK 18. 8. ob 20.30: BLUESBREAKERS (A)
  Prizorišče: Vrt Café galerije Pungert
 • SOBOTA 19.8. ob 20.30: KONCERT MENTORJEV GLASBENIH DELAVNIC JAZZ KAMPA KRANJ 2017 (A, D, F, GB, H, HR, SLO)
  Prizorišče Vrt Café galerije Pungert
 • NEDELJA 20.8. ob 20.30: ALENKA GODEC BAND (SLO)

  Prizorišče Vrt Café galerije Pungert

 • PONEDELJEK 21. 8. ob 20.30: GOSTOVANJE POLETNE ŠOLE JAZZA HRVAŠKE GLASBENE MLADINE IZ GROŽNJANA (HR)

  Prizorišče Vrt Café galerije Pungert

 • TOREK 22. 8. ob 20.30: PAPIR (SLO)

  Prizorišče Vrt Café galerije Pungert

 • SREDA 23. 8. ob 20.30: EMIL SPANYI & DAVID GAZAROV DUET KLAVIRJEV (H, D)

  Prizorišče Letno gledališče Khislstein

 • ČETRTEK 24. 8. ob 20.30: MANOUCHE (SLO)

  Prizorišče Vrt Café galerije Pungert

 • PETEK 25. 8. ob 20.30: BIG BAND RTV SLOVENIJA in RATKO DIVJAK, Koncert ob 70-letnici R. Divjaka (SLO)

  Prizorišče Vrt Café galerije Pungert

 • SOBOTA 26. 8. ob 10.00: JAZZ KAMP KRANJ FEST, na različnih lokacijah v starem mestnem jedru mesta Kranj

  Prizorišče Maistrov trg, Prešernova ulica, Glavni trg, Pungert

 • SOBOTA 26.8. ob 20.30: ZAKLJUČNI KONCERT UDELEŽENCEV JAZZ KAMPA KRANJ 2017
  Prizorišče Vrt Café galerije Pungert
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE