SL
EN DE IT

Jazz Kamp Kranj

18.-28. avgust 2022 | Različne lokacije mestnega jedra

Beri več

Koristne povezave:

Na začetek


Izvajalci

 

18. 8. ob 20.30

David Gazarov & Emil Spanyi duet (D, H, HR, F)

Glavni trg

 

Ideja za koncert je nastala pred leti, ko sta oba glasbenika Emil Spanyi in David Gazarov prvič skupaj predavala kot mentorja za klavir na Jazz Kampu Kranj. Ko smo skupaj razmišljali o koncertih se je pojavila ideja o duetu klavirjev na velikem odru in tako bomo v letošnjem letu že sedmič na Glavnem trgu v Kranju predstavili njun nastop. Oba pianista bosta ob spremljavi odličnih Maria Mavrina na basu in francoskega bobnarja Christopha Brasa Domitra pripravila zanimiv in pester program.

 

19. 8. ob 20.30

Nuška Drašček kvintet (SLO)

vrt Café galerije Pungert

 

Nuška Drašček je ena najvidnejših slovenskih pevk, ki občinstvo navdušuje s svojim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere, samospeva, vokalno-instrumentalnih del do šansona, jazza, slovenske ljudske pesmi, popa, gospela in muzikala. Glasbena pot Nuške Drašček se je pričela na področju zabavne glasbe, ko je leta 2004 zmagala na televizijskem izboru Bodi Idol in z leti postala ena najvidnejših vokalistk na področju popularne glasbe v Sloveniji. Pela je v dveh slovenskih najvidnejših in najuspešnejših vokalnih zasedbah: v zboru APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani in v Perpetuum Jazzile.

 

20. 8. ob 20.30

Nina Strnad sekstet (SLO)

vrt Café galerije Pungert

 

»… in je bilo, kot bi posijalo sonce.«

 

Tako je v enem od intervjujev Mojmir Sepe opisal trenutek, ko se je na oder v okviru koncerta Evropskega jazz orkestra povzpela Nina Strnad, ena najbolj suverenih vokalistk resne glasbe pri nas.

 

Njena izobraževalna pot se je pričela na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, pod mentorstvom Nade Žgur. Slednji gre pripisati tudi zasluge za Ninino jazzovsko ozadje. Po maturi in diplomi iz ekonomije je svoje glasbene veščine izpopolnjevala na New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku ter končala študij glasbene pedagogike na Konservatoriju za glasbo v Celovcu.

 

21. 8. ob 20.30

Rozina Pátkai & PQR (H)

vrt Café galerije Pungert

 

Rozina Pátkai je madžarska jazz in bossa nova pevka, avtorica, in vizualna umetnica. Pevka z italijanskimi koreninami je postala priznana po izvajanju znanih bossa nova standardov. Uspešno nastopa na madžarskih in mednarodnih tekmovanjih in je dobitnica številnih priznanj.

 

22. 8. ob 20.30

Obradović Tixier duo (HR, F)

vrt Café galerije Pungert

Lada Obradović - bobni

David Tixier - klavir

 

Lada Obradović je hrvaška bobnarka in skladateljica. Skupaj s francoskim pianistom Davidom Tixierjem vodi Obradović Tixier duo. Lada je dobitnica številnih nagrad, med drugim tudi nagrade za najboljšo instrumetnalistko na 42. Nacionalnem tekmovanju v okviru La Défense Jazz Festivala. Sodeluje tudi z oskarjevcem, režiserjem Damien Chazelleom (La La Land, Whiplash) in Grammyevim dobitnikom, skladateljem Glen Ballardom (Michael Jackson, Alanis Morissette) in drugimi.

 

23. 8. ob 20.30

Maaike den Dunnen kvartet (NL, A, SRB, SLO)

vrt Café galerije Pungert

 

Maaike den Dunnen – vokal

Thomas Kugi – tenor, soprano sax

Renato Chicco – piano

Miloš Ćolović – e-bass

 

Nizozemska pevka in skladateljica Maaike den Dunnen naredi jazz dostopen vsem. Igrivo, vendar z integriteto in humorjem. Med drugim bo predstavila svoj album "Inner Space" in nas popeljala na popotovanje po čarobnem svetu glasbe.

 

24. 8. ob 20.30

Vladimir Samardžić trio (SRB, BRA)

vrt Café galerije Pungert

 

Vladimir Samardžić je srbski bas kitarist, skladatelj in mentor, priznan kot eden najboljših vsestranskih glasbenikov na svojem instrumentu na področju bivše Jugoslavije. Sodeluje s številnimi mednarodno priznanimi glasbeniki kot so Luis Bonilla, Karlheinz Miklin, John Riley, Marko Djordjevic, Bojan Zulfikapashic, Thana Alexa, Felipe Salles, Mokhtar Samba, David Rhodes inTeodosi Spasov.

 

25. 8. ob 20.30

Teo Collori & Momento Cigano (SLO)

vrt Café galerije Pungert

 

Teo Collori - vodilna kitara

Metod Banko - ritemska kitara

Matija Krečič - violina

Matej Kužel - klarinet

Jošt Lampret - bas

 

Momento Cigano se posveča samosvoji viziji gypsy swinga. Živahno in plesno godbo, ki sta jo pred drugo svetovno vojno začela soustvarjati Django Reinhardt in Stéphane Grappelli, Collori vešče prevaja v avtorske skladbe, polne iskrivih aranžmajskih rešitev in navdihnjenih solističnih izletov. Bend ima za sabo že tri albume: Hot Club Piran (2015), Kamerato muzikante (2018) in Molto Aligatore (2019).

 

26. 8. ob 20.30

Saudade com açúcar tribute to Astrud Gilberto (The girl from Ipanema) (A, GR, HR) sekstet, gost Luis Bonila (ZDA)

vrt Café galerije Pungert

 

Miriam Kulmer (A) - vokal

Konstantinos Bouvaris (GR) - kitara

Saša Mutič (HR) - klavir

Lukas Meissl (A) - bobni

Kajetan Kamenjasevic (A) - bass

Luis Bonilla (ZDA) - trombon, gost

 

Zasedba, ki prav za to priložnost prihaja iz avstrijskega Graza je mednarodna, saj jo sestavljajo avstrijski, ameriški, hrvaški in grški.

 

Pozavnist Luis Bonilla se je rodil v Costa Rici in odraščal v Kaliforniji. Študiral je na kalifornijski Državni univerzi v Los Angelesu in Manhattan School of music v New Yorku, kjer je diplomiral iz jazza in kompzicije. Deluje kot samostojni umetnik in studijski glasbenik. Med drugim je igral s številnimi priznanimi glasbeniki kot so McCoy Tyner, Dizzy Gillespie, Lester Bowie, Tom Harrell, Freddie Hubbard, bil je član spremljevalnih orkestrov Tonnya Bennetta, Diane Ross, Phil Collinsa in drugih.

 

27. 8. ob 10.00

Jazz Kamp Kranj Fest

Maistrov trg, Prešernova ulica, Glavni trg, Pungert

 

Predstavili se bodo glasbeniki, ki so bili v preteklosti udeleženci glasbenih delavnic Jazz Kampa Kranj.

 

27. 8. ob 20.30

Je Veux (HR)

vrt Café galerije Pungert

 

Željko Veverec Je Veux spremljajo

Toni Starešinić – klaviature

Igor Dorotić – trobenta

Đuro Dobranić – bobni

 

Željka Veverec je pevka, ki je javnosti poznana kot odlična hrvaška soul in jazz pevka, ki sodeluje z različnimi hrvaškimi in tujimi producenti in glasbeniki. Konec leta  2020  je pod umetniški imenom Je Veux objavila tudi svoj prvi solistični album »I Glow«, za katerega je dobila odlične kritike, hrvaški glasbeni novinarji in kritiki pa so ga proglasili za album leta. Album je osvojil 4 neodvisne nagrade glasbenih novinarjev Rock & Off, za album leta, skladbo leta, pop izvajalca leta in novega izvajalca leta. Album je dobil tudi hrvaško glasbeno nagrado Porin za najboljši album elektornske glasbe, bil pa je nominiran tudi za album leta, Željka pa za najboljšo žensko vokalno izvedbo.                            

 

28. 8. ob 20.30

Ratko Divjak kvintet (SLO)

vrt Café galerije Pungert

 

Zasedba Ratko Divjak kvintet je specifična saj združuje tako prekaljene jazzovske »glasbene mačke«, kot tudi mlade  glasbenike, ki bendu prinašajo novo, svežo energijo. Zasedbo sestavljajo trobentač Vid Šketa, ki kot edini Slovenec študira na prestižni univerzi Sibelius na Finskem. Je prejemnik številnih nagrad, kot solist pa je nastopil tudi z Big Bandom RTV SLO. Pevka Maruša Kos je pozornost pritegnila že v najstniških letih. S 13-mi leti je nastopila v finalu pevskega tekmovanja »Razred talentov«.

 

Ostali člani zasedbe so: Adam Klemm- saksofon, Goran Rukavina- bass, Milan Stanisavljević-klavir, Ratko Divjak-bobni. Program je raznolik in je sestavljajen iz  avtorskih skladb članov zasedbe in originalnih skladb znanih jazzovskih tenorskih saksofonistov.

 

Ratko Divjak, je dolgoletni bobnar Big banda RTV Slovenija, ki je sodeloval in še vedno sodeluje s številnimi jazzovskimi in drugimi priznanimi glasbeniki.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo