SL
EN DE IT

Julijskih 5

11. 07. 2022

V juliju se bomo veselili številnih dogodkov, iskali načine kako ubežati vročini, proslavljali petke in še marsikaj! Preverite naših 5 predlogov za popoln julij.

 

 

Hrana: Gostilna Lakner

Gostilna se nahaja na Kokrici pri Kranju. V senci starih kostanjev vam postrežejo z dnevnimi in gurmanskimi malicami, dnevnimi kosili, dnevnimi trihodnimi meniji in podeželskim menijem. V pestri in dnevno sveži ponudbi vsak lahko najde nekaj po svojem okusu. Po predhodnem naročilu pripravijo tudi prav posebne menije za praznovanja. Kuhar pa prisega na podeželski meni, ki ga sestavljajo gorenjski bakalar iz belske postrvi, pršutovi zavitki in sir na žaru kot hladna predjed, dnevna juha, kuharjeva zgodba iz pečice s steakom ali hobotnico v glavni vlogi ter za piko na i še sladica. Ob hrani vam postreže še s širokim izborom odličnih vin.

 

 

Pijača: Beer pub

Pivnica na Kolodvorski 6 velja za prvo uradno urbano pivnico na Gorenjskem. V ponudbi imajo več kot 150 vrst piva iz vsega sveta. Ponujajo 11 točenih piv, od katerih se nekatera redno menjajo s »specialkami«, ki jih dobijo direktno od pivovarn. Kot se za pravo pivnico spodobi, vam postrežejo tudi s široko ponudbo hrane. Izbirate lahko med perutničkami, čebulnimi obročki, pečenimi rebrci, picami, kranjsko klobaso, solatami in še marsičem. Številni dogodki, ki jih organizirajo, poskrbijo, da so večeri v njihovi družbi še prijetnejši!

 

 

Nakup: Kr' petek je!

Vsak petek od maja do septembra (z izjemo 29. julija) se na Glavnem trgu med 16.00 in 21.00 odvija družabna tržnica »Kr' petek je!«. Na tržnici ob vodnjaku lahko nakupite sveže in sezonsko sadje ter zelenjavo in druge lokalne izdelke. Da je ponudba še bolj pestra se lokalnim pridelovalcem in obrtnikom pridružijo tudi ponudniki iz drugih koncev Slovenije. Po opravljenem nakupu in klepetu s ponudniki se ustavite še na stojnicah s hrano, kjer vas bo vsakič pričakala drugačna gastronomska ponudba. Sproščeno in družabno vzdušje dopolnijo zvoki različnih glasbenih mojstrov.

 

 

Nasvet za izlet: naravna kopališča

V vročih poletnih dneh iščemo rešitve kako bi se ohladili. Mnogi boste skočili na kranjski bazen, nekateri pa pristajate na naravna kopališča. In za slednje imamo nekaj predlogov! Reka Kokra zagotovo velja za najhladnejše naravno kopališče v Kranju. Med avanturisti je zlasti priljubljeno kopališče na Kosorepu, kjer visoki balvani in globoki tolmuni omogočajo skoke v vodo. S svojimi dolgimi in prodnatimi plažami kar nekaj priložnosti za ohladitev ponuja tudi reka Sava. Čukova jama je zeleni biser, ki je zaradi svojih posebnosti zaščitena in razglašena za naravno znamenitost. Med domačini že od nekdaj velja za priljubljeno poletno destinacijo. Trbojsko jezero, ki je nastalo ob gradnji HE Mavčiče, se nahaja med Mavčičami in Kranjem. Poleg vodnih aktivnosti ta kraj v sebi skriva tudi zaklad narave, zdravilne energijske točke, ki vas bodo pomirile, očistile in zdravilno vplivale na vaše telo in dušo.

 

Naprošamo vas, da se v naravi obnašate spoštljivo do rastlin in živali ter da za seboj pospravite morebitne smeti.

 

 

Dogodek: Filmi na Vovkovem vrtu

Vsak četrtek v juliju in avgustu se lokalni ljubitelji dobrih filmov z dekami in stoli odpravijo na Vovkov vrt. Vabimo vas, da obiščete naš mali kino na prostem in se prepustite izjemnim platenskim zgodbam! V juliju si boste ogledali:

 

 • 14. 7. ob 21.00
  Videnje
  Naomi Kawase, Japonska, Francija, 2018, 109 min, igrani

 

 • 21. 7. ob 21.00
  Bergmanov otok
  Mia Hansen-Løve, Francija, Švedska, Nemčija, Belgija, 2021, 112 min, igrani

 

 • 28. 7. ob 21.00
  Snežni leopard
  Marie Amiguet in Vincent Munier, Francija, 2021, 92 min, dokumentarni

 

 

Foto: Gostilna Lakner, Beer pub, Primož Pičulin, Jošt Gantar

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo