SL
EN DE IT

Junijskih 5

07. 06. 2022

Poleti v Kranju nikakor ne bo dolgčas! Na vsakem koraku se bodo odvijali številni glasbeni, kulturni in kulinarični dogodki. Preverite, česa v juniju nikakor ne smete zamuditi!

 

 

Hrana: Kranjska dolga miza

pogrnjena miza iz dogodka Kranjska dolga miza

Po zelo uspešni »premieri« se Kranjska dolga miza vrača na idilično lokacijo grajskega vrta Khislstein. Gre za mnogo več kot le klasični kulinarični dogodek, saj se vrhunska kulinarika prepleta s trajnostnimi praksami, medgeneracijskim sodelovanjem in socialno noto. Za 4-hodni gurmanski, podnebju prijazni meni iz lokalnih sestavin bodo poskrbeli: Gostilna Krištof, Restavracija Brioni, Gostilna Pr' Matičku, Dom na Joštu, Kmetija odprtih vrat Pr' Končovc, Gostilna Rekar, Bistro – Sonet in drugi pridruženi kranjski lokali.

 

Kranjska dolga miza se bo na grajskem vrtu Khislstein odvijala 23. junija, s pričetkom ob 17.00. V primeru slabega vremena se dogodek prestavi na 26. junij. Vstopnice so na voljo tukaj.

 

 

Pijača: Kavka bar

večerni koncert na terasi Kavka bara

Domače. Prijazno. Chill. Te tri besede odlično opišejo vzdušje v lokalu na Maistrovem trgu in so tudi razlog zakaj se med mizami pretaka sveža ter iskriva energija gostov, ki vzdušju dodajo tisto magično piko na i. Poletne večere popestrijo z nastopi novih in lokalnih bendov v akustični izvedbi.

 

 

Nakup: Art tržnica TRK

Tržnica TRK je idealna za vse, ki iščete unikatne, ročno narejene izdelke in bi z nakupom radi podprli delo domačih ustvarjalcev. Na tržnici lahko najdete vse od nakita, oblačil, keramike, dekorativnih izdelkov in še marsikaj! Vsak kos je nekaj posebnega in nosi svojo zgodbo. Vzemite si čas in poklepetajte z ustvarjalko oz. ustvarjalcem, morda pa vam jo zaupajo!

 

Art tržnica TRK se odvija vsako tretjo soboto v mesecu v prostorih Trainstation SubArta med 12.00 in 17.00. Se vidimo 18. junija!

 

 

Izlet: KAOS festival – voden ogled

Glavna tema 4. mednarodnega festivala sodobnega kolaža, ki bo potekal med 10. junijem in 13. avgustom, je Tišina. Festival je klasični kolaž povzdignil na višji nivo in poudarja eksperimentalno povezovanje zvočne in vizualne umetnosti ter intervencije v javni prostor. Poleg razstav bo festival gostil številne večerne koncerte, svetlobne projekcije, delavnice, pogovore z umetniki, zvočne sprehode in vodene oglede. Vabimo vas, da naše mesto spoznate skozi kolaž in se udeležite vodenih ogledov, ki vas bodo popeljali po različnih razstavnih prostorih mestnega jedra ter vam predstavili digitalne, analogne, zvočne in video kolaže, instalacije ter asemblaži domačih in tujih umetnikov.

 

V juniju bosta potekala dva vodena ogleda: 10. junij ob 19.00 in 12. junij ob 19.00. Zborno mesto je Layerjeva hiša.

 

 

Dogodek: Začetek Prešernega poletja

Poletje na kranjske ulice prinaša številne koncerte, kulturne dogodke in kulinarične užitke! Prešerno poletje bom odprli v velikem slogu v petek, 10. junija, ob 20.00 na Glavnem trgu, ko bo na oder po skoraj dveh desetletjih premora stopila skupina California. Ogrevali vas bodo zmagovalci letošnje EME, skupina LPS. Koncert je brezplačen.

 

Foto: Jošt Gantar, Jaka Arbutina, Kavka bar, KAOS festival – Maruša Štibelj

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo