SL
EN DE IT

Junijskih 5 - 2021

Junijska vročina, razgret asfalt in misli, ki uhajajo na dopust. Poletje se je začelo! Preberite si 5 predlogov za še posebej zanimiv junij.

 

Hrana: Ribarnica in restavracij Delfin

 

 

V Tavčarjevi ulici stoji Ribarnica in restavracija Delfin, ki slovi po dnevno svežih ribah in nasmejani postrežbi. Ulov iz Jadranskega morja dnevno pripeljejo v Kranj, zato vas v vitrinah vedno čaka sveža in raznolika ponudba. Poleg ribarnica pa v Delfinu vsak dan pripravljajo nov meni, ki ga narekuje ulov tistega dne. Poleg dnevnega menija vam chef Nikica z veseljem pripravi karkoli iz njihove sveže ponudbe v vitrini. Sveže pa niso le ribe, ampak tudi vse ostale sestavine, ki so tudi brez umetnih dodatkov. Hrano vam z veseljem pripravijo tudi za domov, le pokličite jih na 04 20 22 909. Če iščete sveže ribe ali okusne morske jedi, je Ribarnica in restavracija Delfin pravi naslov! Njihovo odličnost je prepoznal tudi priznani kulinarični vodnik Gault&Millau.

 

Pijača: Panorama Stara pošta

 

 

Panorama Stara pošta je urbana džungla nad strehami Kranja, ki goste poleg najlepšega razgleda v mestu navdušuje tudi z inovativno in raznoliko ponudbo ter dogodki. Za vroče poletne dni so pripravili posebno ponudbo, ki bo lajšala vročino in popestrila druženja. Poletju nazdravite z osvežilnimi koktejli, sladoledom ali osvežilnimi kavami. Ker se ob dobri pijači prileže tudi kaj prigrizniti, vam Panorama ponuja različne okuse Dil'c in picet ter sladic. Tudi oni so se uvrstili v kulinarični vodnik Gault&Millau.

 

Nakup: Trgovina Lucca

 

 

Na Glavnem trgu ob vodnjaku stoji prikupna trgovinica z modrimi vrati in rdečo klopco, kjer v toplih dneh pred vašimi očmi nastajajo pletene kape, trakovi, jope, deke, torbe in še kaj. V trgovini lahko poleg ročno izdelanih pletenin in ostalih oblačil, najdete pestro izbiro dodatkov za dom, dišečih sveč in ročno izdelanega nakita. Pisana trgovina skriva zakladnica daril najbližjim ali sebi.

 

Izlet: Kanjon reke Kokre

 

 

Pravijo, da se v Kokri kopajo tisti najbolj pogumni. Skok v hladno reko vas bo zagotovo ohladil, ohladil pa vas bo tudi sprehod po Kanjonu reke Kokre. V senci dreves, prisluhnite žuborenju reke in petju ptic ter se sprehodite po krožni poti kanjona, ki teče neposredno ob mestnem jedru. Na poti skozi 2. najvišji mestni kanjon v Evropi boste videli pester mozaik vodnih in obvodnih rastlinskih ter živalskih vrst. Če bi o reki, kanjonu in njuni vlogi v življenju Kranjčank in Kranjčanov radi izvedeli še več, vas vabimo, da se udeležite vodenega ogleda!

 

Vodeni ogledi po Kanjonu reke Kokre potekajo vsak torek ob 11.30 uri in vsak petek ob 16. uri. Vstopnina znaša 3,50€ na osebo. Zaradi trenutnih razmer so predhodne prijave na info@visitkranj.si ali na tel. 00 386 4 238 04 50 obvezne vsaj dva dni pred želenim terminom vodenega ogleda. Vstopnino plačate v Kranjski hiši, Glavni trg 2, kjer je tudi zborno mesto.

 

Dogodek: KRAFFT festival  

 

 

Od 15. do 20. junija bo na šestih prizoriščih v mestnem jedru potekal prvi Igralski filmski festival -  KRAFFT. Festival je posvečen umetnosti filmske igre in bo združeval tekmovalni, strokovni in spremljevalni program. V sklopu festivala se boste tako lahko udeležili filmskih projekcij, predavanj, pogovorov, okroglih miz, delavnic in družabnih dogodkov. Obeta se dramatičen junij!

 

Foto: Ribarnica in restavracija Delfin, Panorama Stara pošta/Dean Dubokovič, Trgovina Lucca, Jošt Gantar, Krafft festival

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo