SL
EN DE IT

K sosedom po dobre prakse

Kranjski trgovci, gostinci, ponudniki namestitev in turistični delavci smo se v torek, 26. septembra, odpravili na obisk k sosednjim Avstrijcem in Nemcem.

 

Na strokovni ekskurziji, v organizaciji Zavoda za turizem in kulturo Kranj in sodelovanju s turistično agencijo Ines tours ter hotelom Actum, smo si ogledali nekaj primerov dobrih praks, se družili in navezovali medsebojne stike.

 

Prva postojanka je bilo pobrateno mesto Beljak. Njihove prakse so še posebej pritegnile našo pozornost, saj to, nekoč zaspano mesto, danes beleži 2.600.000 nočitev na letni ravni. Pot nas je nato zanesla v informacijsko točko »Haus ber Berge« v Nemčiji. To ni le običajna informacijska točka, je interaktivni muzeju, kjer smo se v dveh nadstropjih seznanili z Nacionalnim parkom Berchtesgaden, s tam živečimi živalmi in ljudmi.

 

Za konec smo se ustavili še v avstrijski vasici Werfenweng, kjer si prizadevajo za turizem brez avtomobila. Gostom ponujajo oddih od avtomobila in jim ponujajo alternativne oblike mobilnosti. V Kranj smo se vrnili polni novih idej, delovnega zagona in medsebojnih poznanstev.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo