SL
EN DE IT

Kaj početi med jesenskimi počitnicami

Prve počitnice letošnjega šolskega leta so tu! Kaj vse bodo vaši otroci lahko počeli preverite v spodnjem zapisu.

 

Rove pod starim Kranjem bodo med 26. in 30. oktobrom obiskale čarovnice in otrokom pričarale pravljični svet. Otroci bodo skozi labirint podzemnih rovov preganjali strah pred temo in živalmi, preizkusili svojo orientacijo in se naučili čarati. Za konec pa jih čaka še pravljica o Palčici.

 

Zadnji oktobrski dan se otroci lahko pridružijo Čarovniškem pikniku na Glavnem trgu, kjer bodo na ognju pekli čarovniške dobrote in se prepustili spretnim rokam maskerk, ki jih bodo preobrazile v zombija ali čarovnico oz. čarovnika. V Otroškem stolpu Pungert pripravljajo celo kopico zanimivih delavnic. Preizkusili se bodo v delavnici plastičnega maketarstva, ki bo potekala 29. in 30. oktobra. Potrebne so predhodne prijave na slavica.okorn@jskd.si ali preko e-obrazca. Podroben program si oglejte tukaj.

 

Na Tekstilnicah 29. oktober ob 16. uri) bodo ustvarjali različne izdelke iz blaga. Na delavnici z imenom Malo po svoje (30. oktober ob 16. uri in 2. november ob 10. uri) otroci ustvarjajo na različne načine, razvijajo ročne spretnosti in uresničujejo svoje zamisli. V stolpu se bo 2. novembra ob 17. uri predvajal film Koyaa in nagajivi predmeti. Ne smemo pa pozabiti še na Stolpovo sobotno ustvarjalnico (3. november ob 10. uri) in pripovedovalnico (3. november ob 17. uri).

 

V otroškem bazenu Pokritega olimpijskega bazena Kranj bodo čez cele počitnice potekala Počitniška čofotanja. V Ledni dvorani Zlato polje pa boste lahko izkoristili brezplačno drsanje. V Mestni knjižnici Kranj 30. novembra pripravljajo predstavo Maček Muri išče kroniko, ki govori o napetem dogajanju v Mačjem mestu.

 

V OKC Krice Krace pa si boste lahko ogledali predstavo o šivilji Bogdanki in nečimrni grofici. Kaj se bo zgodilo, ko si grofica prilasti čarobne škarjice in Bogdanko spodi iz gradu?

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo