SL
EN DE IT

Restavracija in kavarna Brioni

Ko sta zakonca Polenec leta 2004 prevzela restavracijo in kavarno, sta temeljito obnovila prostore in oblikovala novo, sodobno gostinsko ponudbo.

 

Zdaj v restavraciji pripravljajo zajtrke, kosila in večerje, na Brionih pa je še slaščičarna s kavarno. V kuhinji kraljujejo skrbno izbrane sestavine, pripravljene po navdihu francoske kulinarike. Chef Tomaž Polenec pojasni: »V otroštvu smo zaradi očetove službe nekaj časa živeli v Parizu. Tam sem spoznal francosko kulinariko in spoštljiv odnos do hrane. Morda sem zato že od malega vedel, v katero smer bo šel moj poklic.«

 

Restavracija in kavarna Brioni je v kulinaričnem vodniku Gault & Millau Slovenija 2022 označena s priporočilom POP.

 

Jeseni krožnike chefa Polenca navdihujejo kostanji, spomladi so tu prvi šparglji, poleti pisana zelenjava z okoliških kmetij. Značilna jed kranjskih Brionov so gosja jetra, ki so vsakokrat dopolnjena s sezonskimi, gorenjskimi dodatki.

 

Na natančno izbrane sestavine se ne opira samo kuhinja, ampak tudi slaščičarna. Nekatere sladice, denimo huda čokoladna torta, pripravljajo že od prvega dne, spet druge torte odsevajo letni čas in nastajajo po navdihu sezonskega sadja.

 

»V kavarni pripravljamo tudi sezonske kave – tako jeseni posebno kavo dopolnimo z domačim bučnim pirejem, pozimi v bogato belo kavo dodamo cimet in podobno,« opiše Barbara Polenec ter omeni še hišne sladolede, ki so poleti pravi hit!

 


 • Lokacija: Koroška cesta 10, 4000 Kranj (google zemljevid)
 • Odpiralni čas

  pon. - sob: 9:00 - 22:00

  ned.: 12:00 - 20:00

 • Kontakt:

  00 386 4 201 07 50

  brioni@t-2.net
  FB | IG


VIDEO: Restavracija in kavarna Brioni & Hana Kotar (Kranjska dolga miza 2022):

 

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo