SL
EN DE IT

Kje je Kranj?

Kranj, 17. november 2020 – Slovensko mestece z očarljivim mestnim jedrom se nahaja med Ljubljano in Bledom. 30 minut vožnje iz Kranja proti vzhodu boste tako našli romantično prestolnico, 20 minut proti zahodu pa pravljično in med turisti zelo priljubljeno destinacijo Bled z najbolj znanim otokom v državi.

 

30 minut vožnje iz Kranja proti vzhodu je Ljubljana, 20 minut proti zahodu pa Bled.

 

Kjerkoli v Sloveniji ste, je Kranj vedno blizu!

Kranj je odlična izhodiščna točka za odkrivanje prečudovite Gorenjske in ostale Slovenije.

Prikupnost, majhnost, dostopnost, varnost, preplet narave in kulture ter infrastruktura 4. največjega mesta v državi, Kranj postavljajo na zemljevid destinacij, ki jih nikakor ne smete izpustiti. Mesto je tako odlična izhodiščna točka za odkrivanje prečudovite Gorenjske in ostale Slovenije. V hipu ste lahko v Ljubljani, drugih slikovitih srednjeveških mestih, kot so Škofja Loka, Radovljica in Kamnik, na plažah blejskega in bohinjskega jezera, v objemu domačnosti Jezerskega ali v športno aktivni Kranjski gori.

 

Na dosegu roke pa niso le slovenska mesta in znamenitosti, ampak ima Kranj tudi odlične mednarodne povezave. Od mednarodnega letališča Fraport Slovenija je namreč oddaljen le 7 km. Železniški povezavi med Münchnom in Zagrebom, številne avtobusne povezave in bližina avtoceste Kranj povezujejo tako z vso Slovenijo kot sosednjimi državami – Italijo, Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko.

 

Z eno nogo v mestu, z drugo v naravi

Preplet urbanega, mestnega utripa z naravo Kranj spremlja na vsakem koraku.

Mestno jedro Kranja velja za enega izmed najbolj očarljivih v Sloveniji. Sprehod med mestnim uličicami, kavarnami, trgovinami z lokalnimi izdelki, galerijami, muzeji in meščanskimi hišami nam kmalu razkrije zakaj. Piko na i njegovi očarljivosti dodaja še majhnost, kar pomeni, da se vam bo Kranj še hitreje zapisal v srce!

 

Mestno jedro leži na skalnatem pomolu, v objemu reke Kokre in Save. In ta preplet urbanega z naravo Kranj spremlja na vsakem koraku. Zdaj ste obkroženi s spokojnostjo gozdov, v naslednjem trenutku pa se že sprehajate med mestnimi ulicami, kavarnami in razstavami. Zato Kranjčani in Kranjčanke radi rečemo, da smo z eno nogo v mestu, z drugo pa v naravi!

 

Tu sta doma kultura in zgodovina

Povsod v Kranju vas spremljajo galerije, muzeji, bogati arhitekturni detajli ter umetniški dogodki.

6.000-letna zgodovina v kateri so se prepletala življenja raznolikih ljudstev je oblikovala današnjo arhitekturno podobo, kulturno in zgodovinsko razgibanost ter temperament mesta. Ljubitelji umetnosti, kulture in zgodovine se boste v Kranju tako počutili kot doma! Na vsakem koraku vas bodo spremljale galerije, muzeji, bogati arhitekturni detajli ter raznoliki umetniški dogodki.*

 

Naklonjenost kulturi in umetnosti se kaže že v tem, da so velikokrat na glavnih trgih po svetu kipi poglavarjev in vojskovodij, v Kranju pa se raje poklonimo poetom. Največji kip dr. Franceta Prešerna lahko najdete ob Prešernovem gledališču.

 

* Zaradi ukrepov proti širjenju virusa COVID-19 je delovanje kulturne in umetniške scene omejeno. Upamo, da se bo tovrstni dogodki kmalu lahko vrnili v vsem svojem sijaju.

 

Želite prebirati še več takšnih vsebin? Naročite se na naše e-novice!
 
Da, želim prejemati e-novice. Pravno obvestilo najdete tukaj.
 
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo