SL
EN DE IT

Klepet: Rok Klemenčič (Champ – center športa)

Z Rokom Klemenčičem smo poklepetali o Champu, prvem otroškem športnem centru v Sloveniji, ki je nastal z željo, da bi otrokom na enem mestu ponudili zanimive programe in dobre animatorje. Skozi kvalitetne programe pod strokovnim vodstvom tako otrokom predstavljajo lepote športa, gibanja in druženja.


Rok, pozdravljen! Kako se je rodila ideja o Champ centru športa?

Ideja se je rodila pred petimi leti, da bi naredili privatni športni center. Leta 2019 smo našli primerno lokacijo in z lastniki hitro našli skupni jezik za izvedbo projekta, za kar se jim zahvaljujem. Sledila je prva prenova in obnova obstoječega stanja. Septembra 2019 smo tako odprli Champ center, ki pa je že pred prvo obletnico doživel temeljito prenovo in je sedaj eden bolje opremljenih športnih centrov v Kranju.


Katere aktivnosti ponujate otrokom?

Glavni cilj projekta je da imajo otroci in mladi prostor za šport. Da vrtci dobijo telovadnice v dopoldanskih urah in otroci primerne termine za vadbo med 14. in 18. uro ter tako v idealnih terminih zanje lahko koristijo kvalitetne programe. Ponujamo multi šport programe Superduper, kjer se otroci naučijo preko 10 športov v enem letu. Poleg tega pa smo letos začeli z Veselo košarko JAKA BLAŽIČ, ponujamo tudi 3x3 košarko za mladostnike med 14. in 18. letom in pa gimnastične programe gimnastika Rija. V letošnjem letu smo začeli tudi s programi za močnejše in športno neaktivne otroke v sklopu projekta Resnično jaz.

 

Za koga vse so primerne vaše aktivnosti?

Otroški programi so primerni za otroke od 2. leta dalje. Za vsakega otroka imamo primerne in kvalitetne športne vsebine. Potrebno pa je poudariti, da pri nas ni programov, ki se specializirajo v samo en športni segment ali pa v tekmovalno kategorijo. Kar pomeni, da je pri nas na prvem mestu gibanje, dobra energija in socializacija otrok.

 


Kako se otroci lahko pridružijo izbrani aktivnosti?

Najlažji način je, da na www.champ-center.si pogledajo urnik in na kontakte na strani pošljejo svoje povpraševanje ali pa opis oziroma interes in jih kontaktiramo in vključimo v programe. Na tak način smo v enem letu vključili že preko 70 otrok, zato je to najlažji in najbolj učinkovit način da postane otrok del zanimive zgodbe Champ. Naš moto je: »Vsak je lahko Champ (prvak), potrebno je samo poskusiti!«.

 

Od 20. septembra dalje organizirate tudi Veselo košarko Jaka Blažič. Bi nam lahko povedal malo več o tem projektu?

Na ta projekt sem izredno ponosen, saj smo v Kranj dobili najboljšega slovenskega košarkarja, ki aktivno igra v Sloveniji. Je član zlate reprezentance, ki je aktualni evropski prvak, prav tako je Jaka kapetan Cedevita Olimpije. Poleg košarkarskih uspehov, pa je Jaka oseba, ki je lahko otrokom zgled s svojimi pozitivnimi dejanji. Od 20. septembra dalje smo tako začeli z Veselo košarko JAKA BLAŽIČA, ki pa ni tekmovalna košarka, ampak zares zabavna. Otroci neizmerno uživajo v spoznavanju novih košarkarskih trikih, se družijo, smejijo in tudi razvajajo. Pri nas bodo otroci namesto tekem imeli zabavne vsebine, kot so trampolin park, ogled tekme Cedevite Olimpije, kino,... Super projekt za vse, ki bi radi zares uživali v košarki.

 

 

Vseh pohval pa je vreden tudi vaš Dobrodelni Migitlon, kjer ste s pomočjo donatorjev zbrali dovolj denarja, da bo 10 otrok iz socialno ogroženih družin lahko pri vas športalo brezplačno. V prihodnosti načrtujete še kakšno podobno akcijo?

Hvala. Projekt smo kljub koroni izpeljali izredno uspešno. Trenutno še zbiramo prijave, zato tudi pozivamo starše, da brez strahu ali sramu prijavijo svoje otroke ali pa prijatelje, znance na brezplačne urice ob sobotah. Vsi podatki o vpisu so na spletni strani www.champ-center.si. Skupaj želimo vsem otrokom omogočiti gibanje in zabavo. Rok Klemenčič


Se vidimo v Champu!

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo