Dungeons & dragons in druge družabne igre z vlogami

24 aprila, 2024 @ 16:00

Pridružite se pustolovščinam!

Namizne igre z igranjem vlog krepijo domišljijo in povezujejo skupino sodelujočih igralcev. Z izbiro vloge vplivate na razvoj dogodkov in razplet zgodbe, ki jo gradite s soigralci.

Na srečanjih bomo igrali Dungeons and Dragons (fantazijski svet) in Alien RPG.

Igre spodbujajo kreativnost in reševanje različnih zapletov z dialogom znotraj skupine. Priporočamo starejšim od 16 let. Zaželeno je znanje angleškega jezika.

Dungeons and dragons

Pridružite se nam pri neverjetnih avanturah v zapuščenih temnicah, gradovih, svetovih ognja in ledu, ter postanite heroji kakršnih svet še ni videl.

Igra je prejela več nagrad in bila prevedena v številne jezike.

Alien RPG 

Alien RPG je namizna igra vlog, ki temelji na priljubljeni filmski franšizi Alien, ustvarjeni s strani H. R. Gigerja in prvič predstavljeni v kultnem filmu Ridleya Scotta iz leta 1979. 

V igri Alien RPG igralci prevzamejo vloge različnih likov v svetu Alien, kjer se soočajo z grožnjami iz tujega vesolja. Igra poudarja napetost, preživetje in psihološko stisko, ki jo prinaša soočanje z nevarnostjo neznanega in smrtonosnega organizma. Igralci lahko igrajo kot člani posadke vesoljskih ladij, marincev, kolonistov ali drugih preživelih, ki se znajdejo v brezizhodnih situacijah, kjer se borijo za preživetje.

Alien RPG uporablja preprost sistem kockanja, ki temelji na kockah s šestimi stranicami (D6), in vključuje različne spretnosti, orodja in taktike, ki jih igralci lahko uporabljajo v svojem boju proti nevarnosti. Poleg tega igra prinaša bogato ozadje in atmosfero sveta Alien, vključno z znanimi ikonami, kot je tudi možnost igranja v različnih obdobjih časovne premice franšize.

Alien RPG je odlična izbira za ljubitelje znanstvene fantastike, grozljivk in strategičnih iger vlog, ki želijo vstopiti v svet enega najbolj ikoničnih vesoljnih pošasti v zgodovini filma.

Organizator: Mestna knjižnica Kranj

Aktualni dogodki

31 maja, 2024
Namizni tenis lahko pridete igrat prav vsi občani.
30 maja, 2024
Namizni tenis lahko pridete igrat prav vsi občani.