Glasbeni večeri pod grajsko lipo: Severa Gjurin z zasedbo

17 julija, 2024, 20:30

Severa Gjurin velja za pevko mehkega glasu, ki s svojo barvo in maniro predvsem umiri. Ustvari ozračje, da gre človek lahko vase, se tam izgubi in najde. Njena glasba, ki traja že več kot dve desetletji, je prežeta z uspešnicami, kot so “Kadar sva sama”, “Kjer je toplo”, “Čakam”, pa tudi z lirično bogatimi skladbami, kot je “Kakor da se nič ni zgodilo”, in melanholičnimi baladami, kot je “Ali je še kaj prostora tam na jugu”.

Po izidu zadnjega samostojnega albuma “Ali je še kaj prostora?” (2020) ter singlov “Sonce” in “Kamin”, Severa pripravlja nov avtorski album, katerega delčke bomo lahko prvič slišali na njenem prihajajočem koncertu na gradu Khislstein. Na odru se ji bodo pridružili dolgoletni glasbeni partnerji, vrhunski glasbeniki in multiinštrumentalisti, ki so bili ključni pri ustvarjanju novega albuma. Skupaj z Dejanom Lapanjo na kitari, Blažem Celarcem na tolkalih, Danijelom Bogatajem na violini in kitari ter Žigo Golobom na kontrabasu nas bo Severin mehak in prodoren vokal popeljal skozi akustično glasbeno potovanje, ki nas bo umirilo in povabilo na poletni koncert na gradu Khislstein.

Zasedba:

Severa Gjurin – glas, kitara

Dejan Lapanja – kitara

Blaž Celarec – bobni, tolkala

Danijel Bogataj – kitara, violina

Žiga Golob – kontrabas

Koncert in mesto = doživetje na kvadrat

Vstopnice za dogodke Prešernega poletja v Kranju izkoristite za 20% popust na kranjska doživetja:

  • vodenje po Kranju
  • voden ogled kanjona reke Kokre
  • ogled zvonika cerkve sv. Kancijana
  • vodenje po Rovih pod starim Kranjem
  • Digitalni potep po Rovih pod starim Kranjem
  • ogled Info center SOS proteus
  • obisk Kabineta Janeza Puharja

 

Prihajate v Kranj na enega izmed dogodkov Prešernega poletja in imate v žepu že vstopnico? Pred obiskom koncerta priporočamo še ogled kranjskih doživetij. Vstopnico izkoristite za 20% popust pri nakupu zgoraj naštetih mestnih zanimivosti. Vam je Kranj všeč? Zakaj ga ne bi spoznali še bolje! Popust lahko s predložitvijo vstopnice za katerikoli plačljiv dogodek Prešernega poletja izkoristite v času Prešernega poletja (7. 6. – 14. 9. 2024). Vstopnico unovčite v Turistično informativnem centru v Kranjski hiši.

Na dogodku upoštevamo načela Zelene sheme slovenskega turizma. Vse obiskovalce prireditve spodbujamo, da na dogodek pridejo na trajnostni način (peš, s kolesom, javnim prevozom ali si delijo prevoz).

Vsi obiskovalci z udeležbo na prireditvi soglašajo, da lahko organizator fotografije obiskovalcev (kot del publike) z javne prireditve objavi na medijskih portalih oz. uporabi v komercialne ali druge poslovne namene organizatorja.

Organizator: Zavod za turizem in kulturo Kranj

Aktualni dogodki

6 avgusta, 2024
Pripovedovalska predstava Dekle, obljubljeno soncu nastaja po istoimenski zbirki ljudskih pravljic Špele Frlic, ki bo izšla pri Mladinski knjigi.
16 julija, 2024
Glasbeno-pripovedovalska predstava govori o moralnih dilemah slehernika in vseh odtenkih sivine med črnim in belim.