Glasbeni večeri pod grajsko lipo: Severa Gjurin

17 julija, 2024, 20:30

Severa Gjurin velja za pevko mehkega glasu, ki s svojo barvo in maniro predvsem umiri. Ustvari ozračje, da gre človek lahko vase, se tam izgubi in najde. Njena glasba, ki traja že več kot dve desetletji, je prežeta z uspešnicami, kot so “Kadar sva sama”, “Kjer je toplo”, “Čakam”, pa tudi z lirično bogatimi skladbami, kot je “Kakor da se nič ni zgodilo”, in melanholičnimi baladami, kot je “Ali je še kaj prostora tam na jugu”.

Po izidu zadnjega samostojnega albuma “Ali je še kaj prostora?” (2020) ter singlov “Sonce” in “Kamin”, Severa pripravlja nov avtorski album, katerega delčke bomo lahko prvič slišali na njenem prihajajočem koncertu na gradu Khislstein. Na odru se ji bodo pridružili dolgoletni glasbeni partnerji, vrhunski glasbeniki in multiinštrumentalisti, ki so bili ključni pri ustvarjanju novega albuma. Skupaj z Dejanom Lapanjo na kitari, Blažem Celarcem na tolkalih, Danijelom Bogatajem na violini in kitari ter Žigo Golobom na kontrabasu nas bo Severin mehak in prodoren vokal popeljal skozi akustično glasbeno potovanje, ki nas bo umirilo in povabilo na poletni koncert na gradu Khislstein.

Zasedba:

Severa Gjurin – glas, kitara

Dejan Lapanja – kitara

Blaž Celarec – bobni, tolkala

Danijel Bogataj – kitara, violina

Žiga Golob – kontrabas

Na dogodku upoštevamo načela Zelene sheme slovenskega turizma. Vse obiskovalce prireditve spodbujamo, da na dogodek pridejo na trajnostni način (peš, s kolesom, javnim prevozom ali si delijo prevoz).

Vsi obiskovalci z udeležbo na prireditvi soglašajo, da lahko organizator fotografije obiskovalcev (kot del publike) z javne prireditve objavi na medijskih portalih oz. uporabi v komercialne ali druge poslovne namene organizatorja.

Organizator: Zavod za turizem in kulturo Kranj

Glasbeni večeri pod grajsko lipo: Severa Gjurin

Aktualni dogodki

2 junija, 2024
Osrednji dogodek Slovenskega rokodelskega festivala združuje rokodelce in rokodelke na nacionalnem nivoju.
10 avgusta, 2024
Zadnji voden ogled festivala KAOS 2024.