Hospicafe: pogovor o transformaciji negativnih čustev

26 februarja, 2024 @ 18:00

Vabimo vas na pogovorni večer, kjer bomo govorili o čustvih, ki so povezana z življenjem, minevanjem, starostjo in smrtjo. Tokrat bo gost Andrej Pešec, ki nam bo predstavil nekaj načinov, kako se spopadamo s tovrstnimi čustvi.

Andrej Pešec je strokovni sodelavec preko 300 zavodov, šol, društev, mladinskih organizacij, knjižnic in podjetij v Sloveniji ter na tujem. Napisal je štiri knjige, ki so že prevedene v nekaj tujih jezikov. Po izobrazbi je univ. dipl. pol. (mednarodni odnosi). Že več kot 10 let deluje kot celostni psiholog, pedagog in trener. Vsa njegova predavanja in izobraževanja so oplemenitena s sodobnimi znanji, bogatimi izkušnjami, smehom in življenjskimi modrostmi.

Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju že skoraj tridesetletne tradicije Slovenskega društva Hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o smrti, govorimo o procesu žalovanja ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu, razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati.

Organizator: Slovensko društvo Hospic

Aktualni dogodki

29 marca, 2024
Lutkovno gledališče Tri.
8 marca, 2024
Lutkovno gledališče Fru Fru.