Koncert Primož Vidovič z Matjažem Balažicem

12 julija, 2024, 21:00
Vstop na dogodek je brezplačen.

Pevec in kantavtor Primož Vidovič se je s svojimi hudomušnimi satirami in slikovitimi baladami uveljavil kot eno vidnejših imen sodobnega slovenskega šansona, kot izrazit interpret in kot duhovit opazovalec našega časa. Za avtorsko glasbo je prejel številne nagrade, od zlate kante na Kantfestu, nagrade srbskega Taktfesta do uvrstitve v finale Festivala slovenskega šansona. Letos predstavlja svoj dolgometražni prvenec Carmina humana.

S harmonikarjem Matjažem Balažicem v zablode današnjosti strelja svoje najbolj zasoljene puščice in obelodanja človeške, prečloveške usode njenih junakov ter zlikovcev. Viže dišijo po sarajevskih kafanah in dublinskih pivnicah, romajo od Mediterana tja do fjordov Severnega morja, njihove korenine pa segajo v kleno rodno grudo doline Šentflorjanske. Domoljubno svetovljansko, ruralno urbano, pobožno profano godeta ta igralca enaindvajsetega stoletja in iščeta renesanso v našem srednjem veku.

Organizator: Društvo Pungert Kranj

Aktualni dogodki

6 avgusta, 2024
Pripovedovalska predstava Dekle, obljubljeno soncu nastaja po istoimenski zbirki ljudskih pravljic Špele Frlic, ki bo izšla pri Mladinski knjigi.
16 julija, 2024
Glasbeno-pripovedovalska predstava govori o moralnih dilemah slehernika in vseh odtenkih sivine med črnim in belim.