Ogled informacijskega centra SOS proteus

10 marca, 2024 @ 18:00

Informacijski center SOS proteus je namenjen zvedavim obiskovalcem. Skozi informacijske table ter video predstavitve raziskovalci izobražujejo in ozaveščajo o pomenu varovanja človeške ribice in virov podzemne vode, od koder v Sloveniji načrpamo 99 % pitne vode.

Z živo zgodbo človeške ribice se bo obiskovalec srečal ob ogledu velikih akvarijev. Prvič od kar prikazujejo človeške ribice javnosti, so na ogled živali, rešene izven jam po poplavah, kjer sicer ne morejo preživeti.

Prikazovanje je človeški ribici prijazno, na podlagi 60-letnih izkušenj Jamskega laboratorija Tular. Kot prvi tovrstni center na svetu, uvaja tudi spremljanje vpliva obiskovalcev na človeške ribice, tako bodo bivalne razmere pomagali izboljševati tudi obiskovalci.

Z ogledom Informacijskega centra SOS proteus boste postali tudi neposredni podpornik človeške ribice – Zavod Jamski laboratorij Tular vsa zbrana sredstva vlaga v raziskovanje in varstvo človeške ribice.

Organizator: Jamski laboratorjih Tular, Zavod za turizem in kulturo Kranj

Aktualni dogodki

8 marca, 2024
Na oder Stolpa Škrlovec za praznik prideta Niko Novak in Tomaž Štular aka BORDO.
11 marca, 2024
V kolikor ste mlada družinica in imate doma dojenčka starega od 7 tednov naprej ste vabljeni k druženju oz. nekakšni »šoli starševstva« v vodi, ki je naš prvi dom.